Bu haber kez okundu.

Umutlarını KOSGEB’e Bağladılar
banner229
 Eruh’taki yüzden fazla esnaf, işsiz olan genç erkek ve bayanlar iş imkanları kurmak için umutlarını KOSGEB’in vereceği Girişimcilik Eğitimi Kursuna bağladılar.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü’nce Eruh ilçesinde ilk kez ‘Uygulamalı girişimcilik eğitimi’ için yapılan müracaata yoğun ilgi yaşandı. KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü tarafından daha önce katılımcı sayısını 30 kişi olarak planlandığını, ancak müracaatların 100’ün üzerinde olması üzerine eğitime katılmak isteyen girişimci adayların bir mülakatla alacaklarını belirtti.

Eruh Halk Eğitim Müdürlüğü binasında yapılan mülakatta 30 kişilik Uygulamalı girişimcilik eğitimi için 25 Mart ile 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Eruh Halk Eğitim Konferans Salonunda bilgilendirme yapılacağını belirtti.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç yaptığı açıklamada, yapılan başvurularda mülakatla ilk olarak 30 kişiye eğitim verileceği belirtirken, Nisan, Mayıs aylarında eğitim Programları devam edeceklerini ve başvuranların tümünü uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamına alacaklarını söyledi.

Eruh’ta başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak ve girişimcilerin iş planı kavramı ile iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmayı amaçladığını belirten KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanların yeni işletme kurabileceklerini, bu konuda il müdürlüğü olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.