Bu haber kez okundu.

Umre İbadeti Kudüs'ten Başlayacak
banner229
Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs’ü de ekledi.
 Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs'ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs'ü ziyaret edecek. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine kutsal topraklara yapılacak ziyaretlerin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan başlayacağını söyledi. Müftü Arvas, Mescid-i Aksa'dan başlayan umre turları için kayıtlar başladığını belirterek ilk kafilenin 15 Nisan 2015'te İstanbul'dan hareket edeceğini, vatandaşların 3 gün Kudüs'te, 4 gün Medine'de ve 7 gün Mekke'de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklarını söyledi.
Arvas, kayıt yaptırmak isteyenlerin il veya ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti. Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup'un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut'un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat'ül Adeviyye'nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs'e yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Cami, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.