Bu haber kez okundu.

Ümmet İftarı
banner229

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Naci Kutlu Üçgen Parkında toplanan bir grup, sofra kurdu.

Gruptakiler, akşam ezanının okunmasıyla simit, su ve hurma ile iftar yaptı.

Vakfın Siirt Şube Yöneticisi İbrahim Ay, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mısır zindanlarında, Suriye'de Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde zor şartlarda oruç tutan Müslümanların dertleriyle dertlenmek amacıyla onları anlamak için iftar düzenlediklerini söyledi.

İftar sofrasında su, hurma, simit ve bol miktarda kardeşlik duygusunu paylaşacaklarını ifade eden Ay, "Filistin, Suriye, Mısır, Gazze ve Doğu Türkistan gibi birçok coğrafyada mazlum kardeşlerimiz zor şartlar altında. Onların içinde bulundukları zor şartlara dikkat çekmek ve bir nebze de olsa onların halini anlamak için buradayız. Amacımız Türkiye'deki sığınmacı mültecileri ve bütün dünyadaki mazlum insanların durumları ile hemham olmak için biz böyle bir ümmet iftarı planlamak istedik. İftarımızdaki sadece simit hurma ile iftarımızı açmak değil onların hallerinden anlamak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalletin Erdemci, İslam ümmet için dua etti.


Anahtar Kelimeler:
SiirtIhhIftarümmetSimit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.