Bu haber kez okundu.

UMKE EKİBİ KAMP YAPTI
banner229
İlimizde faaliyet gösteren ulusal medikal kurtarma ekibi kamp yaptı. Ekip kampla birlikte bir kurtarma tatbikatı da gerçekleştirdi.
Siirt’te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Siirt Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından, Tillo Kalesi'nde başarılı bir eğitim tatbikatı yapıldı.
Siirt Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi - UMKE tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği; Tillo Kalesinde sarp kayalardan yaralanan üç kişi yapılan başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Gerçeği aratmayan tatbikata katılan 27 kişilik UMKE ve AFAD ekipleri, Tillo Kalesi'nin yaklaşık 100-150 metre aşağısındaki sarp kayalarda yaralanan yaralıları başarıyla çıkardı.
 Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş yaptığı açıklamada; bölgede olabilecek doğal afetler, kazalar ve benzeri durumlarda kazazedelere en kısa sürede ulaşıp ve zamanında tıbbi müdahaleyi başlatmak için, ekiplerin eğitimli ve hazır olmasının önemli olduğunu ifade etti.
 Vali Yardımcısı Saltaş, ”Bu tatbikatımızın amacı, ilimizde oluşabilecek doğal afetler, depremler ve çeşitli kazalarda anında yaralılara daha hızlı ve daha etkin müdahale edilebilmek ve yaralılara yapılacak ilk müdahalenin ardından en yakın sağlık kuruluşuna ivedi ulaştırabilmektir.” diye konuştu.
 Sağlık İl Müdürü Serkan Aslan, “İlimiz ve ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, Sağlık Camiası olarak her zaman tedbirli ve hazır olmalıyız. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde bizlere büyük bir destek veren başta Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum.” dedi.
Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan’da Tillo’da gerçekleştirilen bu tatbikatı izledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.