Bu haber kez okundu.

Ülkemizin En Büyük Bayraklarından Biri Eruh’ta Dalgalanıyor
banner229

Eruh’taki Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Eruh Belediyesi tarafından 1214 rakımlı Botanik Park içerisinde yaptırılan Şehitlik Anıtı’nın açılışı yapıldı.

İçişleri Bakanlığınca Eruh Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç’ın talimatıyla, terörle mücadelede şehit düşen tüm güvenlik personeli anısına 1214 rakımlı botanik parkta geçen yıl yapımına başlanan anıt, törenle açıldı.

Kaymakam Dayanç ve şehit aileleri tarafından, üzerinde şehit künyelerinin bulunduğu kaidelere karanfiller bırakıldı. Programda, Kur’an-ı Kerim de okundu.

Eruh Belediye Başkan Vekili ve Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç  yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) devleti, milleti ve demokrasiyi hedef alan hain darbe girişiminin, aziz milletin feraseti ve cesaretiyle kısa sürede bertaraf edildiğini söyledi.

Bu şanlı direnişin ruhunu canlı tutmak ve aziz şehitleri anmak üzere 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ilan edildiğini belirten Dayanç, bu vesileyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 il ve tüm ilçelerde 11-16 Temmuz’da çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getirdi.

Eruh’ta bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerde anıtın açılışına da yer verdiklerini anlatan Dayanç, “Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna can veren aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır.” dedi.

“Ülkemizin en büyük bayraklarından biri Eruh’ta dalgalanıyor”

Başta Bursa Yıldırım Belediyesi olmak üzere anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Dayanç, 50 bin metrekarelik kent ormanında, peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilen alana dikilen anıtın, 216 metrekare üzerinde 50 metre yüksekliğinde yapıldığını vurguladı.

Dayanç, “Etrafında şehitlerimizin künyelerinin yazıldığı mermer kaideler ile tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının bulunduğu görkemli bir yapıya kavuşturularak tamamlanan anıt, terörle mücadelede nice şehitler vermiş Eruh’un bir sembolü haline gelmiştir. Anıt ile ülkemizin en büyük bayraklarından biri Eruh’ta dalgalanıyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eruh Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İdris Yıldız da ilçenin terörle mücadeledeki önemine değindi.

Terör örgütü PKK’nın devlete karşı ilk silahlı saldırısını gerçekleştirdiği ilçede şehitler için böyle bir anıtın yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Yıldız, Eruh’a bu anıtı kazandıran herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız”

Açılışa katılan vatandaşlardan Can Özer, mutlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade etti.Türk bayrağı uğruna canlarını vermeye hazır olduklarını kaydeden Özer, “Şehitler olduğu müddetçe hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacak. Bizler ölünceye kadar şehitlerimize, Türkiye Cumhuriyeti’ne, şanlı Tük bayrağına sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Törene, 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Yarbay Oğuzhan Pehlivan, kamu kurumları ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğan Erdoğan 7 yıl önce

Türkiye Cumhuriyetinin Bayrağının büyüğü, küçüğü olmaz. Türkiye Cumhuriyetinin şanlı Ay Yıldızlı bayrağı Dünyanın En güzel ve En Büyük Bayrağıdır. Canım Feda Bayrağıma.