Bu haber kez okundu.

Uğur İnşaattan Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Teşekkür
banner229
İlimiz inşaat firmalarından Uğur inşaat sahibi Abdülkerim Dayan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Uğur İnşaat yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Dayan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün son günlerde vatandaşın can ve mal güvenliği için yapmış olduğu denetimleri önemsediklerini ifade ederek, Beton santrallerinden almış olduğu numunelerle kalite kontrollerinin yapıldığını söyledi.
Uğur İnşaat yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Dayan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik personelleri tarafından İlimiz genelinde faaliyet gösteren Beton Santraline (Hazır Beton üretim tesisleri) Çevre Mevzuatı, İmar Mevzuatı ile Yapı Malzemeleri kapsamlarında yapılan denetimlerden dolayı teşekkür etti.
Yaptıkları denetimlerle ile ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Personeli , ”Bu denetim işlemini şimdi biz önce şantiye ortamına kendi katlarımızla numune kaplarımız ile birlikte geliriz. Mikserden betonu kenara koymak suretiyle kendi kaplarımıza koyuyoruz numune katlarını. İlgili arkadaş onun titreşim, tokmaklama gibi olması gereken şeyleri yapar. Numune katlarımızı alırız onlarda dediğim gibi 1 gün ile 3 gün maksimum 3 gün olmak üzere şantiye ortamında herhangi bir çarpma gibi darbe ya da dış koşulların yağmur gibi olabilir onlardan etkilenmeyecek bir yerde muhafaza ederiz. Ondan sonra biz ertesi gün onu almaya gideriz” dedi.
“ALDIĞIMIZ NUMUNELER KÜR HAVUZLARINDA 28 GÜN BELLİ SICAKLIKTA KALIR”
Aldıkları numuneleri kendi yapı denetimleri malzemesi laboratuvarımız var o laboratuvarımızdaki kür havuzlarına koyduklarını belirten yetkililer, “28 gün boyunca o kür havuzunda belli sıcaklıkta kalır o arada hiç sudan çıkarılmaz. Ondan sonra 28 gün diye tabir ettiğimiz test sonuçlarımızı alırız. O test sonuçlarımızın ilgili standartlar dahilin de olup olmamasına göre de uygun olup olmadığına bakarız. Değilse ilgili beton firmalarımız için yaptırımlarımız başlar. Uygunsa zaten uygundur bir sıkıntı yoktur.
Yetkililer, 2011 yılında yürürlüğe giren "4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkındaki Kanunu" ile inşaatların denetimlerine aralıksız olarak devam edeceklerin, belirttiler.
Bu faaliyete katılanlar bakanlıkça hazırlanan piyasa gözetimi ve denetimi eğitimine katılıp, eğitim sonrası yapılan sınav sonrası başarılı olan mimar ve mühendis (elektrik- makine-inşaat) unvanlı bakanlık denetçi kimliğine sahip olanlar katılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.