Bu haber kez okundu.

Tuzkuyusu (Erbine) Yoluna Beton Asfalt Döküldü
banner229

Siirt İl Özel İdaresi gurup köy yolu olan Tuzkuyusu (Erbine) yolunu beton yol uygulaması yaparak Siirt’te bir ilki gerçekleştirdi.

Siirt İl Özel İdaresi pilot köy seçtiği gurup köy yolu olan Tuzkuyusu yoluna beton yol çalışması gerçekleştirdi. 1,7 kilometrelik yolu beton yol yapan İl Özel İdaresi ekipleri yolun kalitesini arttırarak ulaşımın daha refah ve sağlıklı yapılmasını sağladılar. Yolun daha önce su altında kaldığı ve Siirt Havaalanı Pistinin uzatılmasından ötürü alternatif yol çalışması yapan İl Özel İdaresi ekipleri, özellikle kış aylarında göle dönen yolun yapılan devasa tünel ile engelleneceğini ve yolun ise beton yol olmasından ötürü su birikintilerinin olmayacağı açıklandı.

Tuzkuyusu’na yapılan beton yol çalışmasını yerinde denetleyen ve inceleyen Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, yolun bu sayede daha bir ömürlü olacağını ve pilot bölge seçtikleri Tuzkuyusu köy yollarından sonra farklı köy yollarına beton yol çalışması başlatacaklarını açıkladılar.

Siirt’te ilk defa Beton yol çalışması yaptıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfuzllah Canpolat; “İlimizde ilk olarak uygulamaya çalıştığımız silindir ile sıkıştırılmış beton yol ile ilgili pilot köy yolu olarak ilk olarak Tuzkuyusu gurup köy yolundan başlamış bulunmaktayız. Bu anlamda ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘VERİM ALIRSAK DİĞER KÖY YOLLARINIDA YAPACAĞIZ’

Grup köy yolu olan Tuzkuyusu köy yollarına 1,7 kilometrelik beton yol çalışmasını inceleyen ve denetleyen İl Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, yolda verim alınması durumunda ise diğer köy yollarına beton yol çalışması yapılacağı müjdesini verdi. Ekiplerin yaptığı çalışmaları yerinde denetleyen Genel Sekreter Canpolat; “İnşallah buradan verim almamız durumda diğer köy yollarımıza da beton yol çalışması yapmayı planlıyoruz.

Bizim bu yol ile ilgili yaptığımız araştırmada silindir ile sıkıştırılmış beton yollarının daha konforlu, ekonomik ve daha uzun ömürlü olduğunu öğrendik. İnşallah bundan sonraki uygulamamız bu şekilde olacaktır. İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN’

Gurup köy yolu olan Tuzkuyusu yolunun beton yol yapılmasından ötürü memnuniyetlerini belirten köylüler, yolun yapımında emeği geçen İl Özel İdaresine ve ekiplerine teşekkür ettiler. Yolun yapımı sırasında yolun kullanan köylüler araçlarından inerek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat’a teşekkürlerini ilettiler.

Daha önce yolun su altında kaldığını ve yolda araçları ile geçmenin mümkün olmadığını belirten köylüler; “Havaalanı pisti uzatıldıktan sonra yolumuz değişti ve yeni bir yol yapıldı. Bu yolu toplam 7 köy kullanmaktadır ve aktif bir yoldur. Yolun bu standartlarda yapılacağına inanmıyorduk ancak gözlerimizle gördük ve yolumuz beton yol yapıldı.

Yolda araçlarımız zarar görmeyecek ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayacağız. Yapılan menfez ve beton yol sayesinde yolumuz su altında kalmayacaktır. Sizlerin aracılığınız ile başta Genel Sekreterimiz Hıfzullah Canpolat’a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dediler.

Öte yandan daha önce Tuzkuyusu gurup köy yollana 160 metre uzunluğunda 2*2 metre boyutunda Tünel (Menfez) çalışması yapılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.