Bu haber kez okundu.

TÜRK-İŞ “Vergide Adalet Sağlansın”
banner229

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Vergide yaşanan adaletsizlik ile alakalı basın açıklaması yayınladı. TÜRK-İŞ Sendikası Siirt İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan işçiler ile beraber basın açıklaması yayınlayarak son yıllarda vergiden yaşanan adaletsizliğin iyileştirilmesi için imza kampanyası başlattıklarını açıkladılar.
Siirt İl Özel İdaresi Toplantı salonunda bir araya gelen sendika üyeleri ve işçiler, Türkiye’de ücretli çalışanların üzerinde ağır bir vergi yükü bulunduğunu, yılın başında işçilerin aldıkları net ücretin vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azaldığını açıkladılar.

Yaşanan vergi adaletsizliği konusunda Türkiye genelinde basın açıklaması yapıldığı ve ilimizde TÜRK-İŞ adına açıklama yapan, TÜRK-İŞ İşçi Sendikası Konfederasyonu Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer, “Bugün, emekçiler üzerindeki acımasız vergi yükünü protesto etmek, Adaletsiz vergi politikalarının emekçiler lehine yeniden düzenlenmesini, talep etmek için buradayız” dedi. 
BU VERGİ DÜZENİ ADİL DEĞİL
İşçilerden alınan vergilerin hakka ve hukuka uygun olmadığını savunan TÜRK-İŞ İşçi Sendikası Konfederasyonu Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer,  “Ortalama aylık brüt ücreti 4.500 TL olan bir işçi, Ocak ayında 3.409 TL net ücret alırken, Haziran ayında net 191 TL daha azalarak 3.218 TL’ye düşüyor.

Temmuz ayında ücreti yüzde 4 oranında artsa bile, yılsonunda 349 TL eksilerek 3,060 TL’ye geriliyor. Bu sebepten ötürü bu vergi düzeni adil değildir. Hakka ve Hukuka uygun değildir. Anayasanın ilgili maddesiyle bağdaşmayan bu anlayış sürdürülebilir değildir. TBMM’ye sunulan vergi düzenin yeni değişiklikleri içeren yasa teklifi emekçilerin beklentilerini karşılamıyor. Vergi adaletsizliğini ortadan kaldırmıyor” dedi.
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
İşçilerde yaşanan vergi adaletsizliğinden ötürü imza kampanyası başlatıldığını ve toplanan imzaların TÜRK-İŞ Sendikasına Genel Müdürlüğüne gönderileceği açıklayan Sendika İşyeri Temsilcisi Mehmet Munci Balcı, “Türkiye’de vergi alanında yapılacak reform ancak ücretlilerin aleyhine var olan adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacaktır.

Bu kapsamda İl Özel İdaresi bünyesinde buluna emekçilerimizden imza topladık ve bu topladığımız imzalarını Genel Merkezimize gönderdik. Umarım verdiğimiz mücadele yerini bulacaktır ve işçi emekçilerinden alınan vergiler düzeltilecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.