Bu haber kez okundu.

Turizm Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Siirt'te 42. Turizm Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, kültür ve turizm çalışmaları ve Siirt’in Turizm potansiyeli hakkında bilgiler verildi.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Siirt’in inanç ve doğa turizmiyle bölgenin önemli bir merkezi olduğunu ifade ederek,     il genelinde hayata geçirilen kültür ve turizm projeleri hakkında bilgi verdi.

Uslu, doğa, kültür ve inanç merkezi Siirt’in turizm sektöründe hak ettiği yere ulaşması için birçok proje üzerinde çalışmalar yapıldığını aktardı.

Siirt Üniversitesinde öğretim görevlisi Mehmet Nuri Sevgin de Siirt’in Turizm Potansiyeli ve Türkiye’nin 2023 Turizm stratejisi hakkında slayt sunum eşliğinde önemli bilgiler aktardı.

Hafta dolayısıyla düzenlenen Şiir, Komposizyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Siirt Tanıtım Film gösterisinin yapıldığı törene, Vali Ali Fuat Atik, eşi Hanımefendi Fulya Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcıları Aziz Onur Aydın, Yunus Koç, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Siirt Ticaret Meslek Lisesi Turizm ve Otelcilik bölümü tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin ikramıyla program sona erdi.

Turizm haftası kutlamaları, 21 Nisan Cumartesi günü Akabe yolunda yapılacak ‘Doğa Yürüyüşü ve Yamaç Paraşütü’ etkinlikleri ile sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTURİZM HAFTASI
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.