Bu haber kez okundu.

Trafik Denetimleri Artırıldı
banner229

Trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerinin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması ve denetim faaliyetleri yoluyla, hafta sonu Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan motosiklet ve araç denetimi Siirt Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ilimizde de yapıldı.

Trafik polisleri; kasksız, ehliyetsiz motosiklet kullanan ve eksik belgesi olan otomobil sürücülerine yönelik uygulama yaptı. İlimizde hava sıcaklıklarının artması ile birlikte her yaz olduğu gibi bu yaz da motosiklet denetimleri artırıldı.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, ilimizdeki motosiklet kazalarını en az seviyeye indirebilmek için denetimlere ara vermeden devam ediyor.

Motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyaran trafik ekipleri, kaskın olası kazalarda hayat kurtardığını anlattı. Trafik ekipleri, şehir merkezinde vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, kask kullanımının yaygınlaştırılarak olası kazalarda ölüm ve yaralanma riskini en aza indirgemek ve diğer sürücülerin güvenli bir trafik ortamında seyir edebilmelerini sağlamak amacıyla yaptığı denetimleri sıklaştırdı.

Yaz aylarının gelmesi ile her geçen gün çoğalan motosiklet sayısı beraberinde yaya ve araç trafiğinde bazı olumsuzlukları da getirdi. Birçok motosiklet sürücüsünün koruyucu başlık (kask) kullanmadıklarını, küçük yaşta ve sürücü belgesiz olarak motosiklet kullandıkları tespit eden İl Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü, şehrin farklı noktalarında yaptığı denetimleri sıklaştırdı.

Şehrin birçok bölgesinde uygulama yapan trafik ekipleri, durdurdukları motosiklet sürücülerini özellikle kask takmaları konusunda uyardılar.

Motosiklet sürücülerine kaskın her zaman hayat kurtardığını anlatan polisler, kaskınız mutlaka başınızda olsun. Kaza anında seni korur ve yaşamla ölüm arasındaki fark’ şeklinde uyarıda bulundular.

Bu kapsamda hafta sonu ilimizin belirli noktalarında uygulama yapan emniyet güçleri, motosikletler üzerinde sıkı denetim yaptı. Uygulama boyunca il merkezinde birçok noktada uygulama yapan ekipler, özellikle son zamanlarda artan abartı egzoz diye tabir edilen gürültü çıkaran araçlara 1002 TL idari para cezası keserken, eksik evrak, sigorta muayene ve ehliyetsiz sürücülere gerekli maddelerden işlem yaparak, kaskı olmayan ve plakasız motosiklet sürücülerine ceza kesen ekipler, motosikletlere el koydu.

Uygulamada kurallara uyan sürücülere de teşekkür eden emniyet güçleri, motosiklet kazalarını en az seviyeye indirebilmek için uygulamaların sık sık yapılacağını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.