Bu haber kez okundu.

Tıp Fakültesinin  Nereye Kurulacağına İlişkin Fizibilite Çalışmaları Devam Ediyor
banner229

Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Tıp fakültesinin nereye kurulacağına ilişkin fizibilite çalışmalarının devam ettiğini, yer ile ilgili alınmış herhangi bir kararın söz konusu olmadığı belirtildi. 

Siirt’te çeşitli yerel basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında çıkan “Tıp Fakültesi’nin Kurulacağı Yer” ile ilgili haberlere ilişkin olarak, kamuoyuna bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Öncelikle Siirt Üniversitesi Rektörlüğü ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri veya milletvekillerimiz arasında herhangi bir koordinasyon eksikliği ve söz konusu haberlerde geçtiği gibi bir anlaşmazlık söz konusu değildir. Aksine karar alma süreçlerinde kendileri ile koordinasyon içerisinde bulunmakta ve istişare etmekteyiz.

Cumhurbaşkanımızın müjdelediği Siirt Tıp Fakültesi hem akademik camiamız hem de şehrimiz için önemli bir kazanımdır. Dolayısıyla tüm Siirtliler ve Siirt için bir kazanım olan bu fakültenin kuruluş sürecinin, kişisel tartışmalara ve kişisel beklentilere alet edilmemesi önem arz etmektedir.

Tıp Fakültemizin nereye kurulacağına ilişkin fizibilite çalışmalarımız devam etmekte olup, yer ile ilgili alınmış herhangi bir karar söz konusu değildir.

Bu sebeple yerel yayın organlarında ve bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MANSUR 5 yıl önce

tıp fakültesi için en uygun yer çevre yolu polis okulu civarına yapılması siirt için en uygun yer olur.hem şehir açlılır hemde trafik ve park sorunu olmaz.devlet hastanesi şehir içinde kaldı trafik berbat..park sorunu cabası yetkililere duyrulur...

Avatar
memet 5 yıl önce

Sayın rektör ve Dekan bey bu iş çok uzadı memleketin selameti için bir an önce karar verilsin ve inşaata başlansın, ve inanıyorumki kurulmuş olan komisyon en iyi kararı verecek . haydi hayırlısı

Avatar
Ali gül 5 yıl önce

Tip fakültesinin kurulması gerekn arazinin en az 200 donum olması gerekmetedir. Bugün planlanan proje 15 yıl sonrasını da görmeyi planlamayı düşündürür. Eczacılık ve diş fakültesinin kurulması da ileriki yıllarda düşünülmeli ona gire planlar yapılmalı

Avatar
Ali 5 yıl önce

Bugün planlanan proje 15 yıl sonrasını da görmeyi planlamayı düşündürür. Eczacılık ve diş fakültesinin kurulması da ileriki yıllarda düşünülmeli ona gire planlar yapılmalı bugün bunun için en uygun Yer kesinlikle yeni otogarın o taraflar bir sürü boş arazi var dümdüz güzel şehire yakın bunun dışında merkezin şehirin gelişimi için kesinlikle en iyi yer orasıdır bir göz atılsın derim