Bu haber kez okundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca Hedeflerini Anlattı
banner229

İki hafta önce göreve başlayan Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr.Vefik Arıca tıp fakültesinin kuruluş aşamalarına ilişkin hedeflerini anlattı.

Öğretim üyesi bulma çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Prof. Dr. Arıca, Mart ayına kadar 100 öğretim üyesini kadrolarına dahil etmeyi planladıklarını söyledi.

Çalışmaların Rektör Prof.Dr.Murat Erman’ın başkanlığında yürütüldüğünü belirten Prof.Dr. Arıca, öğretim üyesi çalışmalarının yanı sıra devlet hastanesinin uygulama ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi ve 400 yataklı olacak yeni hastane yapımı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yürütülen çalışmalarda Vali Ali Fuat Atik ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın büyük desteğini gördüklerini ifade eden Prof.Dr.Arıca, bu desteklerden dolayı kendilerine ve Rektör Prof. Dr. Murat Erman’a teşekkür etti.

Gelecek yıl öğrenci almayı hedeflediklerini ifade eden Prof.Dr.Vefik Arıca “Şu an 450 yataklı hastanemiz mevcut. Bizim tıp fakültesinin eğitim ve araştırma hastanesi olacak. 2019 yılında 400 yataklı yeni bir hastane binası mevcut hastanemizin ek binası olarak yapılacak.

Diğer yandan da morfoloji binası dediğimiz tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğrenim gördüğü binaları tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretime başlayacağı bir yerin planı var. Yeni bir eğitim komisyonu oluşturduk. Amacımız Mart ayına kadar laboratuar ortamını sağlayıp, nisan ayındaki ÖSYM’nin kadrolarında ilk öğrencilerimizi almak ilk görevimiz olacak. Eğitim ve öğretime başlayabilmek için istanbul’dan bir takım hocaları buraya getirttik, misafir ettik. İlk kadro çalışmalarına başladık.

ilk etapta Cerrah paşa ve Bezmialem Üniversitelerinden hocalarımız geldi. Kademeli bir şekilde ilk etapta 60 ikinci etapta 40 olmak üzere Mart ayına kadar 100 hoca getirme planımız var. Umarım Siirt’imiz iç in, vatanımız için, bayrağımız için hayırlı olur.” dedi.

Öte yandan göreve başlaması nedeniyle Prof.Dr.Arıca yoğun kutlama ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

Kızılay Başkanı Yener Tanık ve Sağlık il Müdürlüğü, Hastane idari birimleri, Özel ASEMA Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ordu,  Genel Müdürü Necmettin Fırat ve Başhemşiresi Serap Acar,Tıp Fakültesi Dekanlık binasında ziyaret ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 5 yıl önce

Vefik hoca bir hemşerimiz olarak seni kutluyorum, ve biz Siirliler olarak senden çok şey bekliyoruz, ve İnşaAllah bunu başaracaksiniz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.