Bu haber kez okundu.

Tillo Tarım Okulunun 1. Mezuniyet Töreni Yapıldı
banner229

Ülkemizde İlk Defa Kurulan ve  Tillo Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Tillo İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi işbirliğiyle "Tarım Okulu"nun 1. Mezuniyet Töreni yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün bünyesinde kurulan Tarım Okulundan 40 Kursiyer mezun oldu.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan okulda, fıstık, üzüm ve arı yetiştiriciliği yapan  üreticilere eğitim verildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Çağdaş Can Toprak'ın koordinatörlüğünde açılan okulu tamamlayan üreticilere, mesleki eğitim sertifikası ve tarım ekipmanları  hediye verildi.

Tarım Okulu bünyesinde aynı zamanda Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi ve Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında Siirt İşkur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü ile yapılan Protokol Gereği Kursiyerlerin Kurs süresince sigortaları yaptırılmış olup günlük yevmiyeleri de verildi..

2017 Üretim Yılı Boyunca Siirt Fıstığının Yanı Sıra Asma, Arıcılık, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık konularında Tarım Okulunun  faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.