Bu haber kez okundu.

Tillo İlçemizde Trafik Haftası’nda "Yaya Öncelikli Trafik" Hatırlatması Yapıldı
banner229

İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilde eş zamanlı başlatılan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projenin Tillo İlçemizdeki uygulama noktası İsmail Hakkı Çalapkulu caddesi önündeki yaya geçidinde yapıldı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 4-10 Mayıs Trafik Haftası ertkinlikleri kapsamında Tillo Kaymakamı Erkan Savar, ülkemiz genelinde yaya öncelikli trafik uygulamasını tanıtmak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla Tillo ilçemiz İsmail Hakkı Çalapkulu caddesinde sürücülerle bir araya gelerek uygulamanın tanıtımını yaptı.

Etkinlikte, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, "Sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarıyla yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır" hükmünün getirildiği vurgulanarak sürücülerin ve yayaların konuya dikkati çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.