Bu haber kez okundu.

TİLLO İLÇEMİZDE SİİRT FISTIĞI VE ASMALARDA BUDAMA EĞİTİMİ YAPILDI
banner229
Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesinden oluşan bir ekip, Tillo ilçemizde ki bağlarda incelemelerde bulundular.
 2016 Üretim Yılı Bitki Sağlığı Çalışmaları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Bağ ve Bahçelerde Budama Eğitimi yapıldı. Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Halit Seyfettin Atlı tarafından verilen eğitime İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Sabri Tan, Şube Müdürleri,Tillo İlçemiz Kurum Müdürleri, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Personelleri, İş Adamı Beşir İlçin,Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Özrenk,Fıstık Üreticileri ve Ziraat Fakültesi Öğrencileri katıldı.
Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Seyfettin Atlı ise, bağ ve bahçelerde halen tarımın atalardan kalma yönetmelerle yapıldığını, bu yöntemlerin birçoğunun doğru olmasına rağmen yapılan bilimsel araştırmalarda bir kısmının ise yanlış uygulamalar olduğunu söyledi. Atlı, "Bunlardan en önemlisi fıstığın özellikle yaz aylarında sulanması gerekir. İlimizde ise sulanmadığını görüyoruz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sabri Tan, "Siirt Üniversitesi ile birlikte bağ ve bahçeleri gezerek ortaklaşa çalışma gerçekleştirdik. Bu yaptığımız çalışma neticesinde Tillo ilçemizde bulunan bağ sahiplerini budama konusu başta olmak üzere fıstık üretimi hakkında bilgilendirdik. Bu sahada yapılan bilgilendirme bizler için çok önemlidir. Bu sayede çiftçilerimiz sahada yaptıkları hataları ve yapacakları uygulamaları rahatlıkla kendi bağlarında öğreniyorlar" dedi.
İş Adamı Beşir İlçin' in bahçesinde Siirt Fıstığında ve Asma da Budama Şekilleri ve doğru budama yöntemleri anlatılarak Bağ ve Bahçelerde uygulamalı olarak gösterildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.