Bu haber kez okundu.

“TİLLO GÜNEŞ HADİSESİ VE KOZMİK TEŞEKKÜR” KONULU KONFERANS DÜZENLENECEK
banner229
Her yıl 22-23 Eylül tarihleri arasında Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinliklerine bu yıl çok önemli bir konferans ile gerçekleştirilecektir.
Amerikalı bilim adamı Lan STEER Curator NASA/IPAC Extragalactic Database of Distances (NED-D) ile Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki EKER’in katılımıyla “TİLLO GÜNEŞ HADİSESİ VE KOZMİK TEŞEKKÜR & MODERN KOZMOLOJİ ve KUR'AN” konulu konuşma dili İngilizce-Türkçe olan Konferans 22 Eylül Salı günü Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz:”Binlerce gönül ve ilim insanının yaşadığı evliyalar diyarı Tillo’muz ile astronomi bilimi açısından önem taşıyan “Güneş Hadisesi” evrensel boyutta tüm dünyaya tanıtmak ve kutlu beldemizin sahip olduğu inanç turizmi potansiyelini geliştirmeyi ve tanıtmayı hedefliyoruz.
Tillo ilçemizin sahip olduğu inanç ve doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla ‘Tillo Turizmini Geliştirme Projesi’, ‘Tillo Tabiaat Parkı projesi’ ‘Seyir Terası Projesi’ gibi birçok projeye başlandığını ve çalışmaların devam ettiğini‘ söyledi.
Vali Tutulmaz, bütün Siirtlileri, Kültür Merkezinde 22 Eylül 2015 Salı günü saat: 14:00 ‘te gerçekleştirilecek olan Konferans ile 23 Eylül Çarşamba sabahın erken saatinde Tillo meydanında kurulacak dev ekrandan Güneş Hadisesinin izlemeye davet etti.
‘Tillo Bilim ve Kültür Günleri’ etkinlikleri bu yıl Kurban Bayramı arifesine denk gelmesi sebebiyle, “Tillo Güneş Hadisesi ve Kozmik Teşekkür” konulu konferans ve Tillo Meydanında Güneş Hadisesinin izlenmesiyle etkinlikler son bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.