Bu haber kez okundu.

Tillo'da Doğa Yürüyüşü Düzenlendi
banner229

Siirt'te Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Tillo ilçesinde Türk bayraklarıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.

Siirt Valiliğince düzenlenen yürüyüşe, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Tillo Kaymakamı Yunis Koç, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçedeki Kaletül Üstad Tepesi'nde başlayan yürüyüş, kayalıkların arasından geçilmesinin ardından Zemzemül Hassa Dua Tepesi'nde son buldu. Vali Tutulmaz, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen doğa yürüyüşlerinde bugün 6,5 kilometrelik parkuru yürüdüklerini söyledi.

Vatandaşlara doğa bilinci ve sporun önemini aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Tutulmaz, şunları kaydetti: "Siirt'imiz, hem tarih hem kültür hem doğa açısından önemli bir yer. Tillo, hem inanç hem doğa turizminin önemli merkezlerinden birisidir. Vatandaşlarımızın, doğayla inancın iç içe olduğunu, doğanın inancı etkilediğini buraya gelerek görme imkanı olacaktır. Buraya Türkiye'nin her yerinden vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Sağlıklı yaşam için yürüyüş

İl Halk Sağlığı Müdürü Erol Emre Ömür de yaşamın her anında ve periyodunda sağlıklı yaşamı önemsediklerini belirtti. Sporun, insanları kanser ve çeşitli hastalıklardan koruduğunu dile getiren Ömür, "Şeker hastalığı, hipertansiyon, depresyon gibi çeşitli kronik hastalıkları spor yaparak engelleyebiliriz. Halkımıza sağlıklı yaşam için yürüyüşü tavsiye ediyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Şükrü Uras da bölgedeki huzur iklimiyle kentin doğal güzelliklerinin turizme kazandırıldığını söyledi. Yürüyüşle kentin doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkıldığını dile getiren Uras, şöyle dedi: "Bir huzur adası konumundaki Siirt'te özellikle bölgemizde huzur ikliminin ve kardeşlik hukukunun çok yoğun şekilde yaşandığı bu dönemde, Botan Vadisi'nin eşsiz doğası, doğa yürüyüşleri ve çeşitli etkinliklerle turizme kazandırılıyor. Bölgemizdeki huzur iklimiyle bunu birebir yaşıyoruz."

Etkinliğin sonunda Tillo Belediyesince yürüyüşe katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 7 yıl önce

Yapilan etķinlik rezaletti ne oldu nasil basladi kstikamet servisler herkes kacasi a gore is yapiyordu yemek dagitimi tam bir facia bunu yetlililerin gormesi gerekior sanirim yapamiyorlarsa daha kotu olacagina yapmasinlar bidaha asla katilmam