Bu haber kez okundu.

Tillo'da Belediye Bünyesinde Kilim Atölyesi Kuruldu
banner229

Siirt'in Tillo ilçesinde İşkur işbirliğinde belediye ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde halı kilim atölyesi kuruldu.

Her motifinde farklı duyguları barındıran Siirt kilimlerine eski önemini kazandırmak amacıyla belediye bünyesinde kilim atölyesi kuran Tillo Belediyesi, 12 kadını istihdam ediyor.

Kadınlar, dokudukları kilimleri satarak aile bütçelerine katkı sağlarken, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan değeri de yaşatıyor.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın iki ay önce Tillo Belediyesi Konukevinde hizmete giren 40 metrekarelik atölyenin açılışını gerçekleştirdi.

Atölyeyi basın mensuplarına gezdiren Başkan Aydın, daha önce atıl olan salonun düzenlenerek kadınların el emeği göz nuru ile üretim yapacağı atölyeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Belediye olarak istihdamı önemsediklerini ve buna yönelik yerel ve ulusal projeler hayata geçirdiklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti: "Yöresel el sanatlarının kaybolmaması için çaba gösteriyoruz. Daha önce atıl olan salonu biri usta öğretici 12 kadın kursiyerimizin çalışabileceği atölyeye dönüştürdük.

Kadınlar hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor. İlçede ahşap oymacılık kursumuz da vardı. Şu anda kilim atölyesi de kurduk Bu atölyelerin sayısını artırarak ilçedeki kadınlara yönelik istihdamı artıracağız."

Kilim atölyesi usta öğreticisi Hanife Balık,her ilmeğinde alın teri, her motifinde bir hikaye barındıran Siirt kilimlerinin dünyada da tanınan bir ürün olduğunu söyledi.

Belediye bünyesinde kurulan atölyede dokudukları kilimlerle yok olmanın eşiğindeki bir kültürü yaşattıklarını vurgulayan Balık, şu bilgileri verdi: Biz burada kök boyadan elde ettiğimiz ipliklerle kilim yapıyoruz

. Bu kilimlerin her santiminde el emeği, göz nuru ve tarih var. Bir kilim bir ayda örülüyor ve satışa sunuluyor. Burada çalışan kadınlar bu şekilde aile bütçelerine katkı sağlıyor.Emeği geçenlere teşekkür etti. Kilimlere şimdiden müşteri var. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Tillo’lu kadınlar tarafından el emeği göz nuru dokunarak tamamlanmış kilimin ilki Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ve gazeteciler tarafından kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.