Bu haber kez okundu.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın; "Çalı-Çırpı Toplayacağız, Elektrik Üreteceğiz"
banner229

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın kapılarını Medya Siirt'e açtı. İki dönemdir İlçede Belediye Başkanlığı yapan İdham Aydın, yaptığı ve yapacağı projelerini sitemiz yetkililerine aktardı.

İlçede bir çok çalışmalara imza atan ve adından sıkça bahsettirmeyi başaran Başkan Aydın "Tillo üzerine kül serpilmiş bir şekilde kan kaybediyordu. İlçemizde iş alanı yoktu, tabi bu Siirt'i, tüm İlçelerimizi, ilgilendiren en önemli konulardan biridir işsizlik.

Ben ilkokulda iken Tillo'nun nüfusu 9 bin idi. Tillo'da 4 terzi, 7 kasap, marangoz, berberi gibi birçok esnaf vardı ve iş yapıyordu. Ancak şuan bu meslekler ilçemizde yok, işte biz bunu tekrar kazandırmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Projeler üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz" dedi.

"SEÇİM PROPAGANDASI PARKE TAŞI İDİ"

Aydın; "Biz ilk geldiğimizde, çarşımıza parke taşı çekilmiştir ve bu parke taşı seçimin propagandası olarak gösteriliyordu. Buraya geldiğimiz Tillo'nun en önemli sorunlarından biri su idi, su içilemiyordu burada. Tillo'da üç mahallemiz var, üç günde bir su verilebiliyordu ve buda günde iki saat veriliyordu. Kanalizasyon alt yapısı iflas etmişti, Tillo'dan geçtiğiniz zaman burnuzu kapatmadan geçemezdiniz.

Her gün ortalama 15 adet kanalizasyon patlama tamiri yapılıyordu. Bunlar sürdürüle bilir bir durum değildi. İş yok, alt yapı yok, Belediye binasına bakıyorsun oda yok. Belediye'nin hizmet araçları yok, yani anlayacağız birçok şey yoktu ve ciddi sıkıntılar içinde Belediyeyi alarak bugünlere getirmeyi başardık" dedi.

"MECLİS BENİ İKAZ ETTİ"

Aydın, "İlk Meclis oturumu yaptığımız zaman meclis üyelerimiz beni ciddi bir şekilde ikaz ettiler. Şu dediler, "Başkan sen Türkiye Petrollerinden geldin senin ön görülerin çok yüksek, bu bahsettiğin bu projeleri yapma" diye beni ikaz ettiler. Nedenini sorduğumda bize gelen paranın yetmeyeceğini açıkladılar. En büyük korku ise Tillo Belediyesinde çalışan personele 36 ay boyunca maaş ödenmemiş olmasıydı.

Bizim işçiler bizi ikaz ediyorlar, "Başkan sen buraya yatırım yaparsan valla biz maaşlarımızı alamayacağız" diye ikaz ediyorlardı. Bende şunu söyledim, ufkumuzu çok büyütmeden, öncelikle bir alt yapımızı yapalım dedim. Güzel bir hizmet binası yapalım neden Tillo Siirt'in aynasıdır. Siirt'e gelen misafirler ilk önce buraya geliyor ve Tillo ilçemizi geziyor.

Güzel bir Hizmet binamız olsun bununla beraber hizmet aracımız olsun, yani Tillo yangın çıksa bizim itfaiye aracımız yoktu. Hatta 20 dönümlük ilçemizde fıstık bağı yandı, gittim baktım Siirt'ten itfaiye aracı istedik, araç gelinceye kadar o fıstık bağı yok oldu gitti. Araçları aldık hizmet binamızı yaptık, alt yapı üst yapı çalışmalarımızı yaptık, parklar bahçeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"İDDAİ EDİYORUM TÜRKİYE'NİN EN İYİ ALT YAPISI BİZDEDİR"

Aydın; "Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen Bismillah dedik ve çalışmaya başladık. Ben iddia ediyorum, Türkiye'ni en iyi alt yapısı Tillo ilçemizdedir. Kanalizasyon, su, yağmur suyu, Telekom, elektrik ve doğal gaz. Bu saydıklarımın tamamı yerin altındadır, yerin altında olmayan bir şey yoktur ve biz Tillo ilçesi olarak doğal gazın %95'ni kullanıyoruz.

Biz güzel bir Belediye Hizmet binası yaptık, şükürler olsun ki 16 adet yeni sıfır araç aldık. Borç ödedik, üst yapıyı, kale yolunu mesire alanları yaptık, kendimize ait Belediye'ye ait bir garaj yaptık ve benzinliğimizi kurduk ve şükürler olsun 24 adet proje yaptık ve bitirdik" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI ANKARA'YA GİDİP PARA İSTİYORSA BİLİN Kİ O BAŞKAN BAŞARISIZDIR"

Tillo ilçesine yapılan projeleri tek tek sıralayan Belediye Başkanı İdham Aydın, ilçede yapılan tüm projeleri Ankara'ya sunduklarını ve projelerin takibinin bizzat kendisinin yaptığını açıkladı. Bir Belediye Başkanının Ankara'ya gidip para istemesi, Belediye Başkanının başarısızlığı olarak nitelendiren Aydın; "Döndü dolaştı ikinci dönemize geldi. Tillo'da ciddi bir rekabet oldu. Diyorlar ki "Tillo'ya ciddi bir para geliyor, muhteşem bir para geliyor.

Belediye Başkanı ve ekibini bu parayı nasıl kullanıyorlar" diye söylenişlerde bulunuyorlardı. Size saydığım projelerin hepsi, yani bu paranın %95'i hibedir ve biz bu parayı görmedik. Mesela Belediye binası, biz gittik Belediye binasını TOKİ'ye yaptırmışız, TOKİ İstanbul'da ihale yaptırmış, müteahhidi Diyarbakırlıdır, diğer taraftar Doğalgaz ihalesi yapılmış ben şahsen şimdiye kadar müteahhidini bilmiyorum, 13 Milyon para harcanmış ancak biz görmedik. Benim işim Ankara'da Tillo'nun işlerini takip etmektedir.

Şunu söylemek istiyorum, eğer bir Belediye Başkanı, Ankara'dan para istiyorsa bilin ki en başarısız adam odur. Yetkililere bana para verin dediğiniz zaman işler orda kopuyor. Yasada böyle bir durum yok ve nasıl para verecek. Bana şunu söylüyor; "Projeni getir sana para vereyim" diyor. Ben Bakana gittiğim zaman bana sorduğunda senin projen var mı dediğinde hemen gösteriyorum ve her Bakanla ilgili benim 4 adet projem var" dedi.

TİLLO HİZMET'TE TÜRKİYE'NİN İLK 17 BELEDİYESİ ARASINDA

Yapılan Belediye Başkan seçimlerine kısa bir şekilde değinen Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın "Seçimlere 8 aday adayı ile girdik. Bizlere dedikler ki siz aday olmayın, biz sizleri değerlendireceğiz. Ankara'da iki kez Genel Merkeze gittim, bana şunu dediler "8 tane aday adayı toplanmış, eğer İdham Aydın'a verirseniz, hepimiz bir olacağız ve AK Parti'yi Tillo'da yeneceğiz" demişler.

Birde şunu söylediler "Tillo'da ARGE çalışması yapmışsız, Tillo'da halkın %92'si beni istiyor" dediler. Bende şunu söyledim 8 kişinin söyledikleri geçerli değildir. Onlar %8'in içindedir, %92'nin içinde değildir.

Bende o esnada Genel Başkan'dan bir adet A4 kağıdı istedim ve şunları yazdım, "Sayın Başkanım ve Sayın Genel Merkezim, ben Tillo'ya yaptıklarımı yaptım, yapamadıklarımdan dolayı özür dilerim. Yapılacak olan seçimlerde Aday değilim altına imza attım ve Genel Merkeze verdim" bana şunu söyledi "Başkanım, Tillo Belediyesi hizmette Türkiye'nin ilk 17 Belediyesi arasındadır biz bu dilekçeyi kabul edemeyiz" dedi.

BELEDİYE KENDİ ÖZ BÜTÇESİNİ OLUŞTURMASI GEREKİR

Yapılan yerel seçimlerin arından ikinci kez Başkanlığı seçilen Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, "Seçim oldu biliyorsunuz ki Tillo'da seçimler kıran kırana geçiyor. Seçim oldu bitti ve ilk Belediye Meclis Toplantısını gerçekleştirdik. Belediye Meclis üyesindeki arkadaşlar bu kez bana şunu sordular "Başkan bu sefer senin projen nedir? Şimdiye kadar projelerini takip edemedik. Başımızı döndürdün" dediler.

Bende dedim ki bu seferki projemiz şu olacaktır. Belediye kendi öz bütçesini oluşturacak bir proje yapmamız lazım, bizim merkeze bağımlıkta kurtulmamız lazım. Ekonomik bağımsızlığı kazananların kimselere eyvallahları olmaz. En büyük sıkıntımız üretimsizliktir ve biz kendi kendimizi üretemiyoruz, parasal olarak beyinsel ve bilimsel olarak kendi kendimizi yönetemiyoruz" dedi.

TİLLO'YA BİYO KÜTLE ENERJİ SANTRALİ KURULACAK

Tillo Belediyesi olarak sürekli Ankara'ya gittiğini ve burada projelerini takip ederek ilçeye hizmet getirmek için ekip olarak var güçleri ile çalışan Tillo Belediye Başkanı Aydın, İlçeye Biyo Kütle Enerji Santrali kurulması için kolları sıvadı.

İşsizliği azaltmak ve Belediyenin öz gelir kaynağı sağlamak için enerji santralinin çok önemli olduğu vurgulayan Başkan Aydın; "Tillo İlçemize Biyo Kütle Enerji Santrali kurulması konusunda projeler hazırladık ve Bakanlığa sunduk. 12 MW gücünde bir santral kuracağız ve 12 MW elektrik üretilecektir. Santralde 100 kişi çalışsın dolaylı yollardan 2.500 kişi bundan ekmek yesin. Belediyemiz yılda ortalama 10 Milyon dolar para kazanacaktır" dedi.

"ÇALI-ÇIRPI TOPLAYACAĞIZ, ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ"

Tillo ilçesinin çehresini değiştirecek olan projelere imza atan Tillo Belediye Başkanı Aydın, " Biyo Kütle Enerji Santralinin kurulması Tarıma çevremize büyük katkı sunacaktır. Tarım İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odaları, Orman Müdürlüğü ile görüşmeler içerisindeyiz. Bu birimlere ne kadar atık tarım ürünleri var dedik hepsini toplayalım.

Kurtalan'a 30 bin dönüm üzerine mısır ekiliyor, dikkatinizi çekmiştir. Mısır ekiliyor, biçiliyor mısırın alta kalan ürünü anız olarak yakılıyor. Devlet'te anız yakanlara ceza veriyor. Şimdi biz çiftçimize diyeceğiz sen hiç mısırına karışma, biz senin mısırını toplayacağız sana vereceğiz, anızıda bize kalsın. Bizde anızı paketleyeceğiz ve santrale getireceğiz.

Gelelim fıstığa, fıstığın kabukları, fıstık ağacında budanan atıkları toplayacağız. Bu tarım atıklarını ayırdığımız bütçe ile satın alçağız. Biyo Enerjide 3 adet malzeme var, biri kazan, biri jeneratör, diğer tribün, biz bu atıkları yakacağız, buharı 480 derece çevirecek tribün döndüğü zaman enerji elde etmiş olacağız. Ne kadar elektrik elde edeceğiz peki, 12 MW bu elde ettiğimiz elektrik, Eruh, Pervari, Tillo, Şirvan ve Kurtalan'ı besleye bilir. Biz 10 yıl garanti ile bunu devlete satacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Kılıçaslan 4 yıl önce

Başkanım Allah yar ve yardımcınız olsun

Avatar
emin 4 yıl önce

azim'in yapamayaca aşamayacağı dağ yoktur ya Allah diyip besmeleyle başlandımı yapılacak işler bir birini tamamlar ve yapılamayacak iş bakmişsin projenden daha farklı daha güzel bir başariya ulaşmissindir..
Allah yar ve yardimciniz olsun
daha güzel başarılar dileğiyle.
Allaha emanet olun.

Avatar
Saye 4 yıl önce

Allah yolunuzu açık etsin sayın başkanım