Bu haber kez okundu.

Tillo, Antalya'nın Kardeş İlçesi Oldu
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü tarafından 'Gelin Kardeş Olalım' başlığı hazırlanan Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün Gelin Kardeş Olalım Projesi kabul edildi.

Bu kapsamda Tillo İlçemiz; Ülkemizde 39 İl ve 65 İlçe arasında Proje bazında en başarılı 19 İlçe arasına girerek Antalya İlinin Kardeş İlçesi Oldu.

Bu kapsamda Tillo İlçemizde Tarımsal Faaliyette bulunan Çiftçiler 2019 Üretim yılında Antalya ilini Ziyaret etmek suretiyle Tarımda Dünya Markası olan Antalya ilinde Tarım ve Orman Bakanlığının İmkanları ile; Tarımsal Eğitim ve Öğretim,Teknik Gezi,Tarla Günü, Çiftçi Toplantısı, Konferans ve Panellere katılmak suretiyle Antalya Çiftçileri ile bir araya gelerek tarımsal bilgi ve becerilerini arttıracak.

Proje kapsamında Antalyalı Çiftçilerde Tillo İlçemizi ziyaret ederek İlçede yapılan Tarımsal Faaliyetleri yakından görmek suretiyle Tillo İlçemizin Tarihi,Doğa ve Kültürel yapısını öğrenip Tillo İlçemizin Manevi havasını teneffüs etme imkanı bulacak.

Tillo Kaymakamı Erkan Savar Projenin İlçemizde Tarımsal Faaliyette bulunan Çiftçiler ile Antalya Çiftçilerinin bilgi ve fikir alışverişinde bulunacağını ifade ederek Projenin hayırlı olmasını diledi.

Projenin Siirt koordinatörü Ziraat Mühendisi Çağdaş Can Toprak tarafından yürütülecek.

Tillonun tarımsal potansiyelinin arttırılması ve çiftçilerin gelir düzeyinin arttırılması için önemli bir proje olan Gelin Kardeş Olalım projesinin kabul edilmesi Tillo ilçemizde sevinçle karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.