Bu haber kez okundu.

Terör Örgütüne Ait Çok Sayıda Patlayıcı Madde Mühimmat Ele Geçirildi
banner229

Siirt’te güvenlik güçlerince, Eruh ilçesi kırsalı Yassıdağ (Ciraf) bölgesinde terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen “Şehit P. Uzm. Çvş. Ferhat Gözen-01” arazi arama tarama operasyonu esnasında tespit edilen 4 ayrı sığınak içerisinde örgüte ait çok sayıda patlayıcı madde mühimmat ele geçirildi.

Konu ile ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada,” 04 Ekim 2017 tarihinde Siirt ili Eruh ilçesinde bulunan Yassıdağ (Ciraf) bölgesinde İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekât Birlikleri, Güvenlik Korucuları, Polis Özel Harekât Timleri ile 3'üncüKomando Tugay Komutanlığına bağlı Komandoların katılımı ile başlatılan “Şehit P. Uzm. Çvş. Ferhat GÖZEN-01” operasyonu kapsamında yapılan arazi araması/taraması esnasında tespit edilen (4) ayrı sığınak içerisinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ait el yapımı patlayıcılar ve çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen malzemeler;

(30) Adet Elektrikli Fünye,

(10) Kg TNT,

(8) Adet EYP Düzeneği,

(1) Adet EYP patlatmakk üzere hazırlanmış Telsiz Düzeneği,

(10) Adet Duracell Pil,

(1) Adet Güneş Paneli,

(2) Adet Kütüklük,

(50) Kg Kuru fasulye,

(50) Kg pirinç.

(50) Kg Bulgur,

(15) Kg Salça,

(25) Kg Şeker,

(14) Kg Peynir,

(50) Hazır Çorba Paketi,

(5) Kg Soğan,

(10) Çift Kışlık Mest,

(1) Adet Düdüklü Tencere,

(4) Adet Termos,

(2) Çift Mekap Ayakkabı,

Ele geçirilen malzemeler ve sığınaklar imha edilmiştir.

Açıklamada, Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.

Bölgede geniş çaplı operasyon sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.