Bu haber kez okundu.

Terör Olaylarına Karşı Kızılay Siirt’te Bölgesel Üs Kurdu
banner229
Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle olası bir insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla Kızılay tarafında bölgede dağıtılacak yardımların Siirt’ten koordine sağlanacağı ve yardımların Siirt’te gönderileceği bir üs kurdu.
Siirt’teki depolara getirilen yardımlar ihtiyaç durumuna göre terörden kaçan ve insani ihtiyaçların giderilmesi amacıyla Siirt’ten bölge illere yardım sevkiyatı yapılacak. Yaklaşık 10 bin kişinin insani yardım ihtiyacı karşılanacak şekilde planlanan üs çalışmaları tamamlandı.
Siirt’te hazırlanan depolara TIR’larla getirilen giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar depolara yerleştiriliyor. Daha sonra ihtiyaç durumuna göre illere dağıtılacak. Kızılay Siirt Şube başkanı Yener Tanık, bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı Kızılay’ın ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.
Bölgede yapılan çalışmalara Siirt’in ana üst olarak kullanılacağını aktaran Tanık şöyle konuştu: "Siirt’te kurulan üs ile bölge olarak nitelendirip Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Batman ve çevre il ve ilçelerde olaylardan zarar gören sivil vatandaşlarımıza giyim, gıda ve insani yardım olan temel ihtiyaçlar konusunda Kızılay’ımız karınca kararınca bir şekilde bölgeye Siirt üzerinden dağıtım yapacak.
Kızılay genel merkez sosyal hizmetler bölümünden iki ekip Ankara’dan Siirt’te görevlendirilmiş ve bu konuda gıda ve diğer lojistik malzemelerin temini konusunda geçici olarak şubemiz ofis olarak ve lojistik üs içinde depoların kiralandı. Siirt Valiliğin de destekleriyle depolar kiralandığı için Kızılay adına teşekkür ediyorum."
Siirt Valiliğin desteğiyle, kalıcı Afet lojistik deposu için arazi tahsis edileceği ve bunun üzerine bir deponun kurulacağını belirten Tanık şöyle devam etti: "O depoda Allah korusun olabilecek doğal afetlerde ve insan kaynaklı afetlerde o depodan koltuk altı deposu olarak faydalanacağız. Bugün de ilimizde böyle bir üst olarak kullanılması hem Kızılay Siirt başkanı olarak hem de halkımız adına sevindirici bir olay, keşke bu olaylar olmasa da böyle bir deponun kurulması gerek duyulmasa veyahut ta buradan böyle bir dağıtım durumu gerek duyulmasaydı.
Yine tedbirimizi almak için ilimizde bir Koltuk Altı Afet Lojistik Deposu kurmayı hedefliyoruz. Bu konuda da sayın valimiz bize gerekli destekleri veriyor ve inşallah en yakın zamanda da sonuçlanır."
“Bölgede zarar görebilirliği en aza düşürebilmek için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız” diyen Tanık şöyle konuştu: "Bizim kapasitemiz ölçüsünde diğer sivil toplum kuruluşları da çalışıyor, bizde elimizden geldiği kadar. Bugün 673 koli giyim, 300 koli gıda ve temizlik malzemesiyle birlikte battaniyeler gibi malzemeler geldi.
Bu malzemeleri de kendi ilçelerimize, Cizre’ye, Silopi’ye, Şırnak’a ve çevredeki illere inşallah dağıtımını en yakın zamanda bu bir hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu manada Allah bize kötü günleri göstermesin inşallah."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.