Bu haber kez okundu.

Terör Mağduru Çocuklar Sinemayla Tanıştı
banner229
Terör olayları nedeniyle Şırnak, Cizre ve Silopi'den göç ederek ilimize gelen ailelerin çocukları için psikolojik ve sosyal destekler devam ediyor.
Siirt Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ağırlanan çocuklara öğle yemeği ikram edildi ve oyuncak dağıtıldı. Çocuklar, daha sonra ilk kez gittikleri sinemada animasyon filmi Evliya Çelebi'yi ilgiyle izledi.
Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, terör olayları nedeniyle Siirt'e göç eden ailelerin çocuklarını ağırlayıp, yaşadıkları travmaları atlamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Amacımız göç eden çocuklarımızda bir farkındalık oluşturmak ve yaşadıkları travmayı atlatmalarını sağlamaktır. Psikolog ve uzmanlardan oluşan heyetlerimiz bu aileleri ziyaret ederek sorunlarını yerinde öğrendi ve ailelere yönelik çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Çocukların güzel vakit geçirmeleri için etkinlikler düzenlediklerini anlatan Kuş, "Orada yaşadıkları travmayı az da olsa ortadan kaldırmayı amaçlıyorduk ve bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yeterli miktarda ödenek gönderdiği için biz de çocuklarımız için kullanmayı düşünüyoruz. Proje aşağı yukarı Mayıs veya Haziran ayının başına kadar sürecek. Çalışmalarımızın çocuklar üzerinde olumlu etkisi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat da terör mağdur 300 çocuk tespit ettiklerini ifade ederek, "Aralarından hayatında daha önce hiç sinemaya gitmeyen çocukları belirledik ve onları sinemaya götürdük. Çocukları bu tür etkinliklere alarak, en azından terör atmosferinden kurtarıp, bir nebze dahi olsa eğlendirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Çocuklardan N.B, evlerini teröristlerin açtığı ateş sonucu terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, Şırnak'a tekrar geri dönmek istediğini belirtti ve "evimizde oturuyorduk hep sesler geliyordu korkuyorduk, hep saklanıyorduk, kulaklarımızı kapatıyorduk. Evimizi bırakıp buralara geldik, Şırnak'a dönmek istiyoruz. Biz Şırnak'tan terör yüzünden geldik. Şu an buradayız ve çok mutluyuz, hediyeler dağıtıyorlar, burada olmak çok güzel bir şey emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.
"Terörün bitmesini istiyorum"
Çocuklardan İ.H.E.'de Siirt'i sevdiğini ama Cizre'yi de özlediğini belirtti. Cizre'ye geri dönmeyi beklediğini anlatan İ.H.E, "Bu terör bitsin artık, evimi ve arkadaşlarımı özledim. 3 yıldır Cizre'deydik terör yüzünden Siirt'e geri döndük. Terörün bitmesini istiyorum, derslerimden geri kaldım, arkadaşlarımı orada bırakıp geldim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.