Bu haber kez okundu.

Terör Mağduru Ailelere Siirtli Kadınlardan Ziyaret
banner229
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Siirt Valiliğin desteğiyle Siirt'te kiralık evlere yerleştirilen ailelere Siirtli kadınlar hazırladıkları yöresel yemeklerle ziyarette bulundular.
AK Parti İl Kadın Kolları tarafından yürütülen "Hepimiz kardeşiz ve " sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Siirtli kadınlar evlerinde hazırladıkları Siirt'in yöresel yemekleri tencerelerle terör mağdurları olan aileleri ziyaret ediyorlar.
terör yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ve sadece Siirt Valiliği tarafından kendilerine yapınla yardımlarla geçimlerini sağlayan ailelere yalnız olmadıklarını ve moral vermek amacıyla ziyarette bulunan kadınlar evlerinde hazırladıkları Perde Pilav, Sarma, Kital gibi yöresel yemekleri gittikleri ailelere ikram ediyorlar.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz yaptığı açıklamada her gün bir terör mağduru aileye ziyarette bulunduklarını söyledi.
Daha önce terör Mağduru aileler ve Suriyeli sığınmacılar için kermes düzenlediklerini hatırlatan Temiz, şöyle konuştu: "Biz bu kampanya çerçevesinde bir çok farklı etkinlik yürütüyoruz. Bir taraftan kadınlarımın evleri ziyaret ederek evlerinde yaptıkları en güzel yemekleri terörden mağdur o0lan vatandaşlara götürüp ikram ediyorlar.
Birde onlar için çeşitli etkinliklerle topladıklarımız paralarla onlara yardımda bulunuyoruz. Amacımız terör belası yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ve evlerinin önüne yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu evleri yıkılan vatandaşlarımıza sahip çıkmaktır.
Biz tüm vatandaşlarımızın yanındayız herkesin derdiğine ayrım yapmaksızın tüm mağdurların yardımcısı olmak için mücadele ediyoruz." Siirtli kadınların terör mağduru ailelerine ziyaretlerin devam edeceğini aktaran Temiz, önümüzdeki günlerde AK Parti kadın kolları olarak farklı yardım etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.
Temiz şöyle devam etti: “Ziyaret ettiğimiz ailelerin sıkıntılarını dinliyoruz ne talepleri varsa yerine getirmek için uğraşıyoruz. Çocukların eğitim ve sağlık durumlarıyla bire bir ilgileniyoruz. Devletimizin tüm imkanları vatandaşları için seferber olduğunu kendilerine aktarıyoruz. Hükümettin kendilerine sahip çıktığını anlatıyoruz ve kendi sıkıntı ve taleplerini alarak üstlerimize aktarıyoruz."
Cizre'den gelen vatandaşlardan D.A ise kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun olduklarını söyledi. Cizre'nin Yafes mahallesinde geldiklerini aktaran D.A şöyle konuştu: "Bizim evin önünü 6 ay önce kazan teröristler mahallelilere devlet gelip çocuklarınızı tutuklayacak devletin mahallelerimize girmesine izin vermeyelim diye bize hendekleri kazdırdılar. Sonra DAİŞ gelip buraları bombalayacak diye gençlerin eline silah verdiler. Onlar hayatında hiç silah görmemiş gencin eline tutuşturdukları silahla devlete sık dediler. Biz kendi taleplerini yerine getirmeyen bir çok gencin infaz edildiğini duyduk. Ama kimse sesini çıkaramadı. Keşke o gençler ki öyle olmayacağını çok iyi bildiğimiz halde onların deyimiyle tutuklansaydı da bu kadar genç hayatını kaybetmeseydi.
Halkı tüm pis işlerine alet edip halkla devleti karşı karşıya getirmeye çalıştılar." YDG-H'nin Kürtler için ciddi tehdit olduğunu aktaran D.A şöyle devam etti: "Bugün YDG-H yüzünden kaçıp Siirt'te geldik orada bize yalan yanlış bilgilerle gibi aktarılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün kendisinin talimatıyla devlet bize sahip çıkıyor. Bizi çok iyi kandırlar gençlerimizi kurtaramadık sadece benim ailemden 20 kişi hayatını kaybetti. İnşallah bunlara kimse uymaz herkes aklını başına alır."dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.