Bu haber kez okundu.

Terör mağduru Aileler İçin Kızılay Merkezi Üssü Siirt'te Kurdu
banner229
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, bölgede terör mağduru ailelere yönelik sürdürülen yardım kampanyalarına ilişkin "terör mağdurlarının sıkıntılarının yerine görmek ve sıkıntılarının gidermesi noktasında alacağımız tedbirler noktasında Siirt'ti bir merkez olarak tespit ettik. Lojistik imkanları açısından merkezi il olması ve güvenilir bir şehir olması hasebiyle seçtik" dedi.
Kınık, Kızılay tarafından İl protokolüne verilen yemekte yaptığı açıklamada, Kızılay'ın 1868 de kurulmuş yaklaşık 150 yıllık bir organizasyon ve iyilik hareketi olduğunu ve bu hareketin faaliyetlerin çoğu yurt içinde yürütüldüğünü söyledi. "Her zaman devleti ve milletiyle birlikte hareket etmiş ona destek olmaya çalışmış iyi günüde kötü gününde yanında olmaya çalışmış Kızılay, bize biz olmayı hatırlatan organizasyon" diyen Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birleştirici bir unsur Kızılay. Yurt içinde faaliyetlerimiz çok fazla, yürütülen çalışmaları yerinde görmek istedik.
Özelikle yeni dönemde terör mağdurlarının sıkıntılarının yerine görmek ve sıkıntılarının gidermesi noktasında alacağımız tedbirler noktasında Siirt'ti bir merkez olarak tespit ettik. Lojistik imkanları açısından merkezi il olması ve güvenilir bir şehir olması hesabıyla seçtik"
- "terör mağduru 5 bin aileye ulaştık"
Kınık, Siirt Ünivesitesi'nde gençlere yönelik çalışmaları olduğunu dile getirerek, "Her zaman Kızılay gençliğiyle birlikte hareket eder gençliğin bir hareketi olmak ister onlara ayrı bir önem veriri bu anlamda Siirt Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Murat Erman'ın ev sahipliğinde bir sevgi mağazası açıldı" diye konuştu.
Türkiye'de yaptıkları yardımın büyük kısmını giysi, battaniye, gıda ve yakacak şeklinde ayni yardım olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Kınık, desteklerinden dolayı Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'a teşekkür ettiklerini söyledi. Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ise desteklerinden dolayı il protokolüne teşekkür etti.
Toplantıya Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve il müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.