Bu haber kez okundu.

TEOG'da Türkiye Birincisi Olan Hüseyin Tunçağ, Uçak Mühendisi Olmak istiyor
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde yaşayan 7 çocuklu ailenin ortanca oğlu Hüseyin Tunçağ, okuldan arta kalan zamanlarında gündüz tarla ve hayvancılık işiyle uğraştı gece de ders çalışarak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Ormanbağı Köyü’nde 7 kardeşli Tunçağ ailesinin ortanca çocuğu olan Hüseyin Tunçağ, hayallerini gerçekleştirmek için gündüzleri tarlada geceleri de ders çalışarak ilk önemli adımı attı.

Ailesinin durumu iyi olmadığı için günün bir kısmında tarlada babasına yardım eden Tunçağ, yaşıtlarından geri kalmamak için gece daha az uyuyarak ders çalıştı ve TEOG Türkiye birincileri arasına girdi.

Hüseyin Tunçağ, yaptığı açıklamada, zorluklara rağmen derslerini aksatmamaya çalıştığını söyledi.

Hem tarlada çalışmak hem de derslerine çalışmanın yorucu olduğunu kaydeden Tunçağ, şöyle konuştu: “Ders çalışmayı çok seviyorum ve bunun da sebebi bir hayalimin olmasıdır. Çoğu zaman uyumak yerine ders çalışmayı tercih ediyorum. Tarlada çalıştığım günlerde ertesi gün okula gitmek zor oldu. Ama benim bir hayalim var ve bu beni ayakta tutuyor, ders çalışmamı engellemiyor. Çok çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim.”

– Hayalimi gerçekleştirmede ilk adımı attığımdan dolayı mutluyum

İlkokulumdan beri derslerine İTÜ’de Uçak Mühendisi olabilmek için çalıştığını ifade eden Tunçağ, şöyle devam etti:“TEOG sürecinde de özverimi devam ettirdim. Bu süreçte öğretmenlerimin fedakâr emekleri ve ailemin sonsuz desteğini her zaman arkamda büyük bir destek olarak görüp hedefime dört kolla yöneldim ve sınavımda tüm sorulara doğru cevap vererek emeğimin karşılığını aldım.

Ailemin durumu çok iyi olmadığından sınav sürecinde tarla ve hayvancılık işleriyle uğraşırken diğer yandan da okuluma devam ettim. Çok şükür sonucunu Fen Lisesine katılarak alacağımı düşünüyorum.

Bunun ilerisinde de inşallah hayalimi gerçekleştiririm. Hayalimi gerçekleştirmede ilk adımı attığımdan dolayı mutluyum. Daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum ve bunu yapacağım inşallah. Bende emeği olan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim.”

Tunçağ’ın babası Hamit Tunçağ ise yaptığı konuşmada, çocuğunu emeğinden ve azminden dolayı kutladığını ifade etti.

Baba Tunçağ, şöyle dedi:“Hüseyin’in gerçekten uçmaya ve uçan cihazlara merakı var. Küçükken oyuncakları arasında en çok uçağı severdi zaten. Biz ona oğlum ders çalış demeden, ders çalışan birisidir. Bu yüzden başarı kaydetti. Hedefi, hayali olan bir insan her zaman başarılı olacağını düşünüyorum. Oğlumun da inşallah hayali yolunda attığı bu güzel ve önemli adımın devamı gelmesini diliyorum. Onu ve arkadaşlarını kutluyorum.”

Şirvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Koceman da yaptığı açıklamada, müdürlük olarak her zaman öğretmen ve öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:“Sene başından beri bütün okullarımızı gezerek öğretmen ve öğrencilerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek hep beraber bu sorunların üstesinden gelerek hedeflerimize sağlam adımlarla ulaştık. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim başarıların devamını dilerim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.