Bu haber kez okundu.

Tefecilik Operasyonunda: 2 Tutuklama
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kurtalan ilçesinde yapılan operasyonda 2 kişi tefecilikten tutuklandı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 14.05.2019 tarihinde Kurtalan C.Başsavcılığı koordinesinde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Tefecilik, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Yağma/Nitelikli Yağma ve Tehdit Suçlarına yönelik  eş zamanlı olarak (4) ilde yapılan operasyon ve devamında yürütülen çalışmalar sonucu yakalanan (23) şüpheliden (19)’u tutuklanmış (4) şüpheli ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştı.

Derinleştirilen soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucu Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli memur (1) şüpheli ve Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli (1) şüpheli olmak üzere toplam (2) şüphelinin vatandaşları yüksek miktarda senet imzalatarak borçlandırmak suretiyle tefecilik suçunu işlediğine yönelik bilgiler elde edilmiştir.
Kom Şube Müdürlüğü ekiplerince 28 Haziran 2019 günü Saat 05:00 sıralarında Siirt İli Kurtalan İlçe Merkezinde (1) ve Kayabağlar Beldesinde (1) olmak üzere toplam (2) noktada (2) şüpheliye yönelik olarak şüphelilerin adreslerinde icra edilen aramalar sonucunda;                          
(6) Adet Alacak/Verecek Ajandası
(3) Adet Miktarları ve Mağdurları yazılı Senet
(1)Adet Boş Senet
(2) Adet Cep Telefonu ele geçirilmiştir.
Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığının Koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış ve aynı gün çıkarıldığı adli makamlarca yapılan yargılama sonucu (2) şüpheli de tutuklanarak, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.
Siirt il Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni  ve huzurun devamı ile genel emniyet  ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlıkla görevine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.