Bu haber kez okundu.

Tedavi Gören Hastalardan Muhteşem Sergi
banner229

Siirt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının El Emeği Göz Nuruyla hazırlanan Sergi Açıldı
Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarımızın yapmış olduğu el işi ürünleri 28-31 Mart tarihleri arasında Siirt Devlet Hastanesi’nde sergilenecek. açılışı yapılan sergi katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Siirt Devlet Hastanesi Hastanesi'nde ki serginin açılışına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü M. Fethi Suay, Siirt Baro Başkanı Nizam Dilek, Siirt Vakfı Başkanı Nevzat Amcalar, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan,Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, Birliğe bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri, Genel Sekreterlik çalışanları, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ile hastalar katıldı.

Siirt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fikret Can, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin ilimizde 2013 yılında hizmet vermeye başladığını, buradaki temel amaçlarının topluma adaptasyonda güçlük çeken vatandaşlarımızı rehabilite ederek, tekrar topluma kazandırmak olduğu belirterek 2013 yılında 23 hastayla hizmet vermeye başlayan merkezimiz 2016 yılında 95 hastaya, 2017 yılının Mart ayına kadar 140 hastaya hizmet vermektedir.
Can, gezici ekiplerimizle 270 civarında ev ziyareti yapıldığını, merkezimizde tedavi gören hastalardan 2 kişinin çeşitli kurumlara memur olarak atandığını birkaç kişinin de iş-kur aracılığıyla iş imkânı bulduğunu söyledi. Can, sergide emeği olan herkese; özellikle TRSM çalışanlarımız, hemşirelerimiz, değerli hocalarımıza ve danışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Açılışımızda bizleri onurlandırdığı için başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm davetlilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimi Uz. Dr. Seval Taşpınar,Sağlık Bakanlığının 2011’de uygulamaya başladığı Toplum Ruh Sağlığı modeli kapsamında kurulan TRSM’ler, ağır ruhsal hastalığının sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılması için çalışmaktadır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nde şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, şizoaffektif bozukluk hastalarına farmakolojik takibin yanısıra toplum temelli psikososyal destek sağlanmaktadır.
TRSM’lerin kurulmalarındaki amaç, hem hastanın kendisi hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, hastaneye yatışları azaltmak, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde hastaneye yatmadan yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlamak ve bu hastaları topluma kazandırmaktır. Ayrıca bireysel danışmanlık hizmeti vermek, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri,  hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak gibi etkinliklerle haftanın beş günü hizmet verilmektedir.
 
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)'nde tedavi gören hastalar tarafından “El Emeği Göz Nuruyla” hazırlanan El işi örneklerinden bir tanesi merkezimizde tedavi gören hastamız tarafından Sayın Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’a tüm TRSM adına sunuldu.

Sergi açılışı; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)'nde tedavi gören hastalar ile birlikte kurdele kesmesi ile başlayarak hastalar tarafından hazırlanan ve çeşitli el sanatlarına yönelik çalışmaların sergilendiği serginin gezilmesi ve hastalarımız tarafından verilen canlı müzik performansı ile sona erdi.

Sergi dört gün boyunca devam edecek.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.