Bu haber kez okundu.

Tayyar Özcan Ankara'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığında
banner229
 D.S.İ.Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından Pervari'deki su sorunu ile alakalı görevlendirilen yetkililer tarafından yapılacak olan toplantıyı Ankara'da bulunan Pervari Belediye Başkanı  Tayyar ÖZCAN'da katılarak varılacak olan sonuç ve çözümler ile ilgili bilgilendirildi.

Başkan ÔZCAN yapılacak olan çalışmalar hakkında herkesi bilgilendirmek adına konuşulan ve yapılacak olan çalışmaları acil eylem planı aşağıda belirtilmiştir.

Başkan ÔZCAN;Temiz bir Suyu İlçeye verme sorumluluğunu ve bilincini taşıdığını herkesin bilmesini isterim beyanatını verdi.

1:Acil olarak Pervari İlçesine İçme Suyu iletilmesi gerektiği görülmüştür.Bu sorunun acil olarak çôzülmesi için sondaj kuyusu açılması önerilmektedir.Bu nedenle bölgede en az 8-10 lokasyonda jeofizik çalışmalara ihtiyaç duyulacaktır.Ancak,Pervari İlçesinin acil içmesuyu verebilmek için açılacak kuyuları İlçeye yakın İsale Hattı güzergahında olması önemlidir.

2:Pervari İlçesine uzun vadede İçme Suyu verebilmek için Kaynağa yüzeysel suların karışması ile ilgili olarak Jeoteknik ve YAS Dairesi Başkanlığınca (Karst Araştırma Şube Müdürlüğü)inceleme yapılmasının gerektiği düşünülmektedir.

3:Yeni yapılan kaptaj yapısının yerinin ve inşaatının projesine göre yapılmadığı tespit edilmiştir.Kurak mevsim zamanında kaptaj yapısısında su izlenmelidir.Kurak yapısının sualmasında su izlenmelidir.Kurak yapısının su alma yapısı tarafına istinad duvarı yapılarak yüzeysel suyun kaptaja girmesi engellenmelidir.

4:Kaynak yerinden su numuneleri alınmış olup Bölge Müdürlüğü Laboratuvarında analizleri yapılacaktır.

5:Pervari Belediye Başkanlığınca Pervari İlçesine cazibeli ve temiz su verebilmek için önerilen ÇEMİ KARi Kaynağına mevsimsel şartlar sebebi ile gidilememiştir.Kaynağın kotu,debisi,kalitesi ve Pervari İlçesine uzaklığı hakkında bilgi edinilmiştir.

6:Mevcut Çayırlı kaynağına yüzeysel suların girişi engellenmediği takdirde Arıtma Tesisi Yapımı istenilmesi,Belediye Başkanlığınca talep edilen ÇEMİ KARi Kaynağından su iletebilmesi ve açılacak kuyuların iletilmesinin teknik ve ekonomik mukayeseleri yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:
SiirtPervariBelediyeBaşkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.