Bu haber kez okundu.

Tarımsal Öğretimin 174. Yıldönümü Siirt Üniversitesinde Kutlandı
banner229

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından organize edilen “Tarım Öğretiminin 174. Yılı Kutlama Töreni” Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Törene konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Karabük Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İzzet Açar katıldı.

Etkinliğe; Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İl Jandarma Komutanı Vekili,  Rektör Yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özrenk, il müdürleri, STK temsilcileri ve akademik personel katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özrenk gerçekleştirdi.

Tarımsal Öğretimin 174.yıl dönümünün tüm tarım camiasına hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Koray Özrenk, tarımsal öğretimde kalite temalı konuşmasında : “Gelişen dünyada artan nüfusla birlikte çağın gereklerine uygun modern tarım ilkelerinin uygulandığı tarımsal öğretiler ve faaliyetler gün geçtikçe daha fazla önem kazandığı gibi tarımsal eğitimlerde ve çalışmalarda kalitede ön plana çıkmaktadır.

İstihdamın iyileştirilmesi, eğitimde kalitenin artması için çoğalan Ziraat Fakültelerimiz ve yeni açılan bölümlerin geleceği için bazı önlemler alınmak zorundadır” dedi. Konuşmasının devamında öğretimin iyileştirilmesi adına bazı çözüm önerilerini dinleyicilerle paylaştı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman açılış konuşmasında; ilk tarımsal üretim 1846 yılında başlayarak ve günümüze geldiğini, ziraat teknikerinin, teknisyenin ve mühendisinin önemli görevleri bulunduğunu hatırlatarak; “Alt yapısı güçlü, donanımlı, tarımda kaliteyi arttırmaya yetkin ziraat çilerin yetiştirilmesiyle ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapılmalıdır.

Tarımsal öğretimin kaliteli ve teknolojiye uygun bir şekilde verilmesi ve bunlara uygun politikaların benimsenmesi çok önemlidir. Ziraat alanında eksiklerin giderilmesi noktasında hep birlikte çalışacağız. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu gıda üretiminde tüm eksikliklere rağmen umut verici gelişmeler yaşanmaktadır.

  Üniversitemiz bölgede Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşan tek üniversitedir. Gerek fıstık yetiştiriciliği gerekse küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında önemli faaliyetleri bulunmaktadır.”  dedi.

Tarımsal Öğretimin 174. Yıldönümü etkinliğine konuk olarak gelen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; “Üniversitelerin Uluslararasılaşması: Karabük Üniversitesi Örneği” konulu sunumu ve Karabük Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. İzzet Açar ise  “Fıstık Bahçelerinde Anaç Olarak Kullanılan Siirt Çöğürlerinde Meydana Gelen Kurumalar” konulu sunumunu dinleyicilerle paylaştı.

Akademik aşama kaydeden ve aramıza yeni katılan öğretim üyelerimiz için biniş giyme töreni düzenlendi.

Törende Prof. Dr. Çetin Karademir, Doç. Dr. M. Hadi Aydın,  Doç. Dr. Fatih Çığ, Doç. Dr. Arzu Çığ, Dr. Öğr. Üyesi Figen Yıldız, Prof. Dr. Oğuz Başkan, Doç. Dr. Mehmet Fırat Baran ve Dr. Öğr. Üyesi Ayman El Sabagh ‘a cübbeleri giydirildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.