Bu haber kez okundu.

İbrahim Hakkı, "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" Çizgi Romanı TBMM’de Açıldı
banner229

TBMM'de, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü anısına Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaşamı ve ilmi çalışmalarını konu alan "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" adlı çizgi roman sergisi açıldı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’da, Meclis’te açılan İbrahim Hakkı Hz’leri resim sergisini Suriye ve Siirt’ten gelen misafirleriyle gezdi, İbrahim Hakkı’nın bilimsel çalışmalarını anlattı.

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİH-DER) tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, esarete karşı mücadelede bayrak olmuş Erzurum'u, dadaşları Mecliste ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Erzurum'un, Türkiye'ye mal olmuş bir şehir olduğunu, İbrahim Hakkı Hazretlerinin ise Erzurum'dan dünyaya mal olmuş önemli bir isim olarak karşılarında bulunduğunu ifade eden Aydın, "İbrahim Hakkı Hazretleri eserleriyle günümüze ışık tutan çok değerli bir mütefekkirdir. Dolayısıyla bu değerlerimizin farkında olmak geleceğe de ışık tutmaktadır." dedi.

Aydın, 1703 yılında Hasankale'de dünyaya gelen İbrahim Hakkı Hazretlerinin, 9 yaşında Tillo'ya gittiğini, orada İsmail Fakirullah'ın talebesi olarak kendisini ilmi noktada yetiştirdiğini anlattı.

Aydın, İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocası ile arasındaki maneviyat ilişkisini şu sözlerle dile getirdi: "Hocasının vefatı sonrası İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasının başucuna bir türbe inşa ediyor. 'İlk doğan ışık hocanın başucuna doğmuyorsa ben neyleyeyim o güneşi' diyen İbrahim Hakkı Hazretleri, orada bugün dahi izahı olmayan bir bilgi birikimi ile gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerde yansıma tekniği ile güneş ışınlarının hocasının türbesine yansımasını sağlamıştır.

İbrahim Hakkı Hazretleri yaşamı boyunca 70'in üzerinde eser yazmıştır. Herkes tarafından bilinen Marifetname adlı eseri jeolojiden astrolojiye, fizyolojiden psikolojiye kadar o günün tüm birikimini günümüze yansıtan bir değerdir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sergide katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Aydın'ın yanı sıra başta Erzurum olmak üzere bazı milletvekilleri, ERİH-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak ve vatandaşların katıldığı sergi, 9 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.