Bu haber kez okundu.

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetine İlişkin Uygulama Esasları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
banner229
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürlüğünce ilimiz genelinde çiftçilerimize tarımsal danışmanlık hizmeti veren tarım danışmanlarına yönelik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda "Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devrine İlişkin Uygulama Esasları" Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununda değişiklik yapan 6537 Sayılı Kanun gereğince; Tarımsal arazilerin satış ve miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla belirlenen uygulama esasları ile ilgili çiftçileri bilgilendirmek üzere tarım danışmanlarına yönelik mevzuat hakkında sunum yapıldı.
Bu mevzuat doğrultusunda verilen bilgilerde; Tarım arazileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına belirlenen büyüklüklerin altında hislendirilemez, ifraz edilemez, pay ve paydaş adedi artırılamaz. Miras düzenlenmesi ile de; 15.05.2014 tarihinden sonraki ölümlerde, mirasa konu tarımsal arazilerde mirasın açılmasından itibaren 1 yıl içinde kanunda belirtildiği üzere; Üzerinde anlaşılan mirasçıya araziyi devir etmek, aile malları ortaklığı şeklinde kullanmak, limitet şirket kurarak kullanmak veya 3. kişilere satışı yapılarak devir işlemleri tamamlanabilir. Aksi halde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Yetkili Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabilir.
Kanunun yürürlüğe girdiği 15.05.2014 tarihinden önceki ölümlerde intikal işlemleri bu kanun hükümlerine tabi değildir.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTarımArazi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.