Bu haber kez okundu.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" Projesinde Dereceye Girenler Belli Oldu
banner229

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında eğitimini tamamlayarak teknik personelin desteği ile proje hazırlayan 71 kadın çiftçinin projeleri jüri tarafından değerlendirilerek sonuçlandı.

Projeler ilimizde KOSGEB, İŞKUR, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Siirt Üniversitesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden oluşturulan jüri tarafından titizlikle incelenerek ilk 10 proje belirlendi. Van ilinde düzenlenen Proje pazarı ve sertifika törenine ilk 10’a giren proje sahibi kadın çiftçilerle katılım sağlandı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN projeye olan ilgiden memnun olduklarını, ilimizdeki kadın çiftçileri bundan sonraki projelerde de görmekten mutlu olacağını ve kadın çiftçilerin her alanda görünür olması gerektiğine inandıklarını dile getirmiştir.

Van'daki proje pazarında düzenlenen törende ilk 3’e giren Kadın çiftçiler açıklanmıştır. Kadın çiftçiler sertifikalarını Van Valisi Mehmet Emin BİLMEZ ve İl Müdürü Ergün DEMİRHAN‘ın elinden almışlardır. Daha sonra sergilenen proje pazarında kadın çiftçilerimiz projelerini anlatmışlardır.

İlimizde dereceye giren kadın çiftçilerimize düzenlenecek törenle ödülleri verilecektir.

İlimizin dereceye giren 3 Projesi:

1. Sakine ALDEMİR Pancardan Gelen Sağlık (Ekmekçiler Köyü – Merkez / SİİRT) Ödülü 3 bin TL.

2. Nurcan DENİZ Siirt’in Nar Lokumu (Kurtalan) Ödülü 2 bin TL.

3. Halime TOPTAL Polenli Helva (Pervari - Beğendik Beldesi) Ödülü bin TL.

İlk üçte dereceye giren kadın çiftçilerimiz Ekim ayında Ankara’da düzenlenecek törende diğer illerle yarışacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.