Bu haber kez okundu.

Tarım Öğretiminin 170. Yılı Törenlerle Kutlandı
banner229
Tarım Öğretiminin 170. Yılı Törenlerle kutlandı. Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası Siirt Şubesi ve Denizbank tarafından ortaklaşa organize edilen program Öğretmenler evi lokantasında düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Öğretmenler evinde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Ağır Ceza Reisi Mehmet Selim Karakuzu, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Ziraat Mühendisleri Odası Siirt Şube Başkanı Zeki Erden yaptığı konuşmada;”10 Ocak 1846 da İstanbul Ayamama Çiftliğinde “Ziraat Mektebi Aliyesi” adıyla başlayan tarımsal öğretimin bu yıl 170. yılını kutlamaktayız. 170 yıl önce İstanbul Yeşilköy Ayamama çiftliğin de başlayan tarım eğitimi daha sonra Halkalı Yüksek Ziraat Okulu ile devam etmiştir.
Bilimsel ve rasyonel gerçeklere uygun günümüz üniversite eğitiminin temeli ise cumhuriyetimizin kuruluşunun 10. Yılında kurulan Yüksek Ziraat Enstitüsü ile olmuştur.
Tarımsal öğretime başladığımız 1846 yılından bugüne kadar çok yol kat etmiş olabiliriz. Ancak insanlık tarihi boyunca hayatın kaynağı olan tarım sektörünü, daha iyi noktalara taşıyabilmek için, geldiğimiz noktayı bir son değil, aksine bir başlangıç olarak değerlendirerek tarımsal öğretime de aynı derecede ağırlık vermek zorundayız.
Etkin bir sivil toplum örgütü olan bizler Siirt Ziraat Mühendisleri Odası olarak 96 üyemizle sorumluluk bilinci içerisinde, ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde tüm siyasi çıkar ve çekişmeleri bir tarafa bırakarak Ülkemizin tarımsal varlığı ve kaynaklarının korunması, geliştirilmesi, işletilmesi, verimliliğinin artırılması, kırsal nüfusun toplumsal ve ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla halkımıza sağlıklı gıda sunmak, her türlü girişim ve etkinlikte bulunmak, üreticilerimize rehber olmak en önemli görevimizdir. Tarım sektöründe bulunan bizlerin yükü ağır, sorumluluğu büyüktür”. Dedi.
Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır yaptığı konuşmada; Siirt Üniversitesi Ziraat fakültesinin yapmış olduğu çalışmalardan söz ederek, ilke ve hedeflerini açıklayarak sonlandırdı.
Vali Tutulmaz, yaptığı konuşmada, Siirt'in kalkınmasında lokomotif sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, ilimizin kalkınması için bu iki sektörü geliştireceklerini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odasının faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından, ilimize tarım alanında katkı sunan sivil toplum örgütlerine plaket verildi.
Plaketlerin verilmesinin ardından müzik dinletisiyle devam eden kutlamalar, verilen yemek ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.