Bu haber kez okundu.

Tapu ve Kadastro Personelinden Kan Bağışı
banner229
Siirt Kızılay Şubesince kurulan stantlarda Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü personelleri tarafından kan bağışında bulunuldu.
Siirt Kadastro Müdürü Günay Demir, kan vermenin her şeyden önce vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, "Kan vererek acil durumdaki bir hastanın hayatta kalmasına vesile olabiliriz" diyerek, "Hem insan olarak duyarlı davranmanın mutluluğu ve maneviyatını da kazanmış oluruz. Sağlık yönünden kan hücrelerinin yenilenmesi ve vücudumuzdaki kanın sürekli tazeliğini koruması açısından da kan vermek büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Kızılay Doktoru Sami Ömeroğlu ise; 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg.’ın üzerinde olan herkesin isterlerse kan bağışı yapabileceklerini belirtti. Kişinin 3 ay arayla senede en fazla 4 kez kan bağışlayabileceğini ifade eden Dr. Ömeroğlu, “Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8’i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml. olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml. alıyoruz.
En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki; bizim de bir gün kana ihtiyacımız olabilir” dedi.
Siirt Kızılay Başkanlığı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Sami Ömeoğlu, "Kan verme kampanyamıza destek veren Siirt Kadastro Müdürü Günay Demir ve personellerine teşekkür ederek, toplanan kanlar inşallah ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşarak onların sağlıklarına kavuşmalarına katkıda bulunur” dedi.
Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, bu davranışların kendilerini onore ettiğini ve bu davranışın diğer kurumlara da örnek olmasını dileyerek, kan bağışında bulunan Siirt Kadastro Müdürü Günay Demir ve Tapu personellerine teşekkür etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.