Bu haber kez okundu.

Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi’nden Üç Dilli Konser
banner229
Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi, geleneksel hale getirdiği yılsonu konserini bu kez Siirt Üniversitesi Siirt-Merkez Konferans salonunda düzenledi.
Salonu dolduran seyirciler Siirt Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin gösterdiği performansla kimi zaman coştular kimi zaman da büyük bir beğeniyle profesyonel müziğin tadını yaşadılar.
Her yılsonunda öğrencilerinin ulaşmış olduğu düzeyi Siirt halkıyla paylaşan Siirt Güzel Sanatlar Lisesi, öğretmenlerin de solo performanslarıyla yaptığı katkıyla konseri izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Konserin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aytaç İğrek, yaptığı kısa ve net konuşmasında Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi’nin ulaştığı Yükseköğretim Yerleştirme başarısından dolayı katkısı olan tüm öğretmen ve idarecilere teşekkürlerini ifade ederken öğrencilerini tebrik etti.
Bilindiği üzere Siirt’in sanatsal çehresini kısa sürede değiştiren Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye çapında derece yaparak öğrencilerinin %90’ını üniversiteye yerleştirme başarısını yıllardır koruyor.
 Okul Müdürü Aytaç İğrek’in konuşmasının ardından konser okulun öğrencilerinden Zeynep Oktay, solo piyano solo performansı ile başladı. Başarılı bir performans gösteren Zeynep Oktay, klasik batı müziğinin nağmeleriyle doldurduğu konser salonunda seyircilerin yoğun alkışı ile taltif edildi. Zeynep Oktay’ın ardından sahnedeki yerini alan Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosu’nu Müzik öğretmeni Vahap Yayla yönetti.
 Müzik sanatının ustalıklarına şahit olan seyirciler, bu değerli anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirirken dinletinin bitiminde koroyu ve şefini alkış tufanı ile tebrik ettiler.
 Çok Sesli Koronun ardından Müzik öğretmenleri Fulden Büyükcindil ve Ayşe Sönmez’in yan-flüt ve keman desteği ile Müzik Öğretmeni Hatice Seda Çamkök’ün verdiği muhteşem solo dinleti başladı.
 Sahnedeki şık duruşları, enstrümanlarından çıkan ustaca nağmeler ve seyirciyi müziğe katan performansları ile 3 kadın sanatçı, dakikalarca süren alkışlarla öğrencilerini izlemek üzere seyircilerin arasındaki yerlerini aldılar. Konser gecesinin final dinletisi ise Müzik Öğretmeni Metin Kesici yönetimindeki Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korosu tarafından yapıldı.
 Siirt’in çok kültürlü dokusunu seyirciye yansıtan koro birer Kürtçe ve Arapça şarkı seslendirerek seyircilerden büyük bir alkış aldılar. Kürtçe stranı seslendiren Avşin Beştaş ve Arapça parçayı seslendiren Özge Nur Aparı ayakta alkışlandı.
 Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korosu seslendirdiği parçalarla salonu coştururken aynı koro eşliğinde solo eserlerini icra eden Müzik Öğretmenleri Şefik ve Ayşe Sönmez, profesyonel katkılarıyla gecenin rengi oldular. Çok Sesli koro şefi Vahap Yayla, ise koroya davul enstrümanı ile eşlik ettiğinde ise beğeni dolu tüm gözleri kendi üzerine çekti.
 Koro Şefi Metin kesicinin gösterilen performanstan memnun olduğu ise seyircileri selamlarken gülen yüzündeki ifadesinden anlaşılıyordu.
Büyük alkışlarla biten konserin ardından Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Murat Erman, Okul Müdürü Aytaç İğrek’i tebrik ederken Okul Müdürü Aytaç İğrek de öğrenci ve öğretmenlerinin başarısından dolayı kendilerini kutladı ve gösterilen başarının artması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.