Bu haber kez okundu.

SYDV SİİRT’TE 22 MİLYON 615 BİN LİRA YARDIM YAPTI
banner229
Siirt’te 2015 yılı içinde Valilik bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla eğitim, sağlık, engelli aylığı, askere muhtaç ailelere ve öksüz yetimlere yönelik toplam 39 bin 547 aileye 22 milyon 615 bin 183 lira ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Siirt Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf (SYDV) başkanlığı aracılığıyla 2015 yılında yardıma muhtaç ailelere yönelik yapılan yardım tutarı açıklandı.
Valilikten yapılan açıklamada, şartlı eğitim, sağlık, engelli aylıkları, yaşlılık aylıkları, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetim ailelerine yönelik merkezi olarak yapılan yardımlar yardımlarda toplam 22 bin 943 aileye 18 milyon 683 bin 779 lira, Vakfın Periyodik olarak yaptığı ayni ve nakdi yardımlarda ise 39 bin 547 aileye 3 milyon 931 bin 404 lira yardım yapıldığını açıkladı.
Genel anlamda yapılan yardımların toplam tutarının 22 milyon 615 bin 183 lira olduğunu belirtilen açıklamada, Genel Sağlık Sigortası kapsamında geliri olmayan vatandaşlardan 15 bin 806 kişinin Genel Sağlık Sigortası prim aidatının yatırıldığı, ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından 218 aileye toplamda 467 bin lira yardım yapıldığını, SYDV aracılığıyla çeşitli firmalar tarafından 3 bin öğrenciye ayakkabı, 3 bin aileye de muhtelif giyim yardımının yapıldığını açıklandı.
Ayrıca Cizre ve Silopi’de yaşanan olaylardan dolayı Siirt’e gelen 80 kişiye aile nüfus sayısına göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından gerekli yardımlar yapıldığı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYardımSYDV22 MİLYON
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.