Bu haber kez okundu.

SURİYELİLER KÜLTÜRLERİNİ TAŞIDILAR
banner229
İlimizde bulunan Suriyeli göçmenler geçimlerini sağlamak ve kültürlerini yaşatmak için bir çaba içerisine girmiş durumdadırlar.
Kimileri çeşitli iş yerlerinde asgari ücretle çalışırken kimileri de yöresel ürünleri temin edip satarak ailelerinin geçimlerini sağlamaya ve kültürlerini yaşatmaya çalışıyorlar. Suriye ekmeği olarak adlandırılan lavaş ekmeğe benzeyen ekmekten çeşitli yöresel yemekleri yapıp satanlara kadar çok değişik ürünler satan Suriyelilere rastlamak mümkün.
Tillo yolu üzerinde tezgah kuran Suriye’nin Kamışlo kentinden gelen Muhammed Ahmedi, Kamışlo da iken fırıncılık yaptığını ancak Siirt’te az para verdikleri ve çok fazla çalıştırdıkları için çalışamadığını belirten Ahmedi çareyi yöresel bir yemekleri olan felafel adlı unlu bir yemeği yapıp satmada bulmuş.
Kürtçe konuşan Ahmedi iki yıldan beri Siirt’e bulunduğunu belirterek “İş aradım bulamadım. Esas mesleğim fırıncılık. Burada fırıncılar çok fazla çalıştırmalarına karşılık az para ödeyebiliyorlar. Bende çareyi bir haftadan beri yöresel bir yemeğimiz olan felafeli yapıp satmakta buldum. Ancak bu yemek Siirt halkına ağır geldiği için, yalnız Suriyeliler tercih ediyor. Suriyelilerde de para olmadığından ancak bir iki liralık alıp yiyebiliyorlar.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYemekSuriyeliler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.