Bu haber kez okundu.

STSO Başkanı Kuzu; Bölgenin Kalkınması Çözüm Sürecinin İstikrarına Bağlıdır
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, bölgenin kalkınması çözüm sürecinin istikrarına bağlı olduğunu açıkladı.
Bölgenin ekonomisi ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, bölgede yapılan yatırımların devamı için çözüm sürecinin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, "Çözüm sürecinden önce Siirt Organize ve Sanayi Bölgesindeki yatırımlar bir elin parmak sayısını geçmezken bu süreçte yatırımlarda hızlı bir artışın olduğu görülmektedir "dedi. Kırsal kesimde sınır dışına çekilmelerle birlikte daha önce operasyon bölgesi olan kesimlerde şimdi petrol arama ve çıkarma çalışmaları yürütüldüğüne vurgu yapan Başkan Kuzu “Çözüm süreciyle birlikte gün yüzüne çıkan yer altı kaynaklarımızın bölgenin makûs tarihini değiştireceğine inanıyorum. Eruh'ta bulunan ve 43,5 graviteye sahip Türkiye'nin en kaliteli petrolü çözüm sürecinin bölgeye ve ülkeye neler kazandıracağına küçük bir örnektir." diye konuştu.
Tüccar ve Sanayicilerin şehrimize çekmek için oda olarak ciddi çalışma yaptıklarını belirten Kuzu, "Çözüm Süreci ile birlikte Eruh ilçemizin birkaç yıl sonra petrol kenti olacağına inanıyorum. Siirt'in enerji şehri olarak anılması, Organize Sanayi Bölgemizdeki hareketlilik nedeniyle 2. bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyulacaktır.
Barajlar, havaalanları ve ulaşımdaki devasa yatırımlarla Siirt'in cazibe merkezine dönüşmesinin kaçınılmaz olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.