Bu haber kez okundu.

STK’lar Mursi’ye Verilen İdam Kararını Kınadı
banner229
Siirt'te bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti.
 Güres Caddesi'nde bir araya gelen Memur-Sen'e bağlı sendikalar, Mustazaflar Cemiyeti, İHH, Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Grubu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, AK Parti Eski Milletvekili Osman Ören ve Hüda Par üyeleri, slogan atarak Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi.
 Grup adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Siirt Temsilcisi Behçet Sevgili, idam kararlarının demokrasi, özgürlük ve insan onurunun kaybolması olduğunu söyledi. Verilen kararlarla Mısır halkının özgürlük, onur ve adalet arayışının yok edildiğini dile getiren Sevgili, şunları kaydetti: " Dünya tarihi Hazreti Adem'in çocuklarından bu yana doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün, haklı ile haksızın, adalet ile zulmün savaşıdır.
 İnsanlık tarihi, dünya düzeni sadece bu hesaplaşmaya ayarlıdır. Dün bu savaşın bir cephesi daha Kahire'deki cunta mahkemesinde kendini gösterdi. O kiralık katiller dün Habil'i bir kez daha öldürdü. Firavunla İsrail bu sefer aynı cephede birleşti. Kadim düşmanlar bu sefer omuz omuza vererek İsmail'in çocuklarını kurban ediyor
" Mısır tarihinin demokratik ve özgür seçimlerle yönetime getirdiği, ABD ve Avrupa 'nın planladığı askeri darbe ile devrilen ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin idama mahkum edildiğini anımsatan Sevgili, yaşananları mahkumiyet değil, cinayet, intikam ve siyasi soykırım olarak değerlendirdi.
 Sevgili, ABD, Avrupa Birliği ve Orta Doğu'daki otoriter rejimlerin ortaklığında, Mısır'ın tarihin en büyük siyasi cinayetlerinden birine sahne olduğunu savunarak, "Zulüm ve katliamlarla dolu, Firavunlarla dolu Mısır'da, Sisi'den önceki zalimler bile bu kadarını yapamadı. Nasır da Enver Sedat da Hüsnü Mübarek de bu kadarını yapamadı" ifadelerini kullandı.
Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.