Bu haber kez okundu.

SPOR KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR
banner229
Kendi başarısızlıklarını kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu gibi yöntemlerle ulaşamayacaklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Başta ilimiz Hakemleri olmak üzere Türk Futboluna emek verenleri rahatsız eden bu olayların son bulmasını diliyoruz. Türk sporu ve Siirt Futboluna gönül verenlerin ortak amacı Fair-Play, Sportmenlik, Dostluk ve Kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanması temennimizdir.
İlimiz Yerel Amatör Liginde; 07.02.2016 tarihinde saat 12:00’de Şirvan Spor / Siirt Köy Hizmetleri Spor arasında oynanan müsabakanın 65. dakikasında Hakemlerimiz; Sn. Mehmet Emin ALIR, Sn. Yunus AHİ ve Sn. Abdurrahman ULUSAL’ a karşı müsabakanın 65. dakikasında Şirvan Spor oyuncuları tarafından Hakemlerimiz darp edilerek yaralanmışlardır.
Spor kamuoyu tarafından istenmeyen ve Camiamızın kabullenemeyeceği şiddet içeren eylemlerde bulunulması bizleri fazlasıyla üzmüştür. Yapılan bu eylemin Şirvan Spor Kulübüne mal edilemeyeceği gibi hemen hemen her hafta bu tarz olayların yaşanması tüm spor kamuoyunu ve bizleri büyük bir endişeye sevk etmiştir.
Hakemlerimiz 6222 sayılı Sporda şiddet kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren oyuncular hakkında suç duyurusunda bulunulmuş konu mahkemeye intikal ettirilmiştir.
Hakem camiası olarak; onurumuzu, gururumuzu, her zaman, her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu, hiçbir ferdinin de sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz. Hakemlerimizin haklarının sosyal ve hukuksal alanda savunulmakla beraber bu hareketleri yapan kişiler ilgili merciler nezdinde hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır.
Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz.
Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Siirt Şube Başkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.