Bu haber kez okundu.

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Etkinlikleri Yapıldı
banner229

Siirt AFAD İl Müdürü Mehmet Cahit Akkoyun ve kurum çalışanları, "Sivil Savunma Günü" ve "Deprem Haftası" dolayısıyla Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının gününü kutlayan Vali Tutulmaz, deprem konusunda toplumun daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın da bulunduğu kabulde Akkoyun, Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanvekili Taşkın'a kuruma sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Akkoyun, 1-7 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini aktardı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle Siirt Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından etkinlik düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, zemin etütleri ve kentsel dönüşüm alanında çalışmalar yapacaklarını ve bunlarla ilgili olarak çeşitli hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Ülkenin afetler konusunda dünyanın en iyi mevzuatına sahip ülkelerden biri olduğunu kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:"Bazen binadan kolon kesme ve benzeri yapılan hataların büyük zararlara yol açıyor. Bu hatalara rağmen dünya genelinde bu alanda çok iyi durumdayız. Afetler konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biriyiz. Bu konuda diğer devletlere yardım edecek konumdayız. Gerektiğinde de yardımları hemen yapıyoruz.

Siirt Belediyesi olarak zemin etütleri ve kentsel dönüşüm konusunda çalışmalarımız olacaktır. Bunlarla ilgili olarak diğer kurumlarla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar belirli bir aşamaya geldiğinde Siirt kamuoyuyla paylaşacağız.“

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun da teşkilat yapısı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Teşkilatlarının 4 yıllık bir çalışma sonunda Türkiye Afet Planının hazırladığını belirten Akkoyun, il genelinde yaptıkları çalışmaları anlatırken de ilde 3 adet deprem izleme merkezinin faaliyette olduğunu belirtti.

17 Kasım'da Şirvan'da meydana gelen göçük çalışmaları hakkında da bilgi veren Akkoyun, burada 1026 personel ve 211 araçla başarılı bir şekilde görev yaptıklarını belirtti.

Tören, Taşkın'ın Şirvan’daki maden faciasında görev alan personele takdir belgesi vermesinin ardından Kızılay Siirt Şubesi ile birlikte hazırlanan arama kurtarma araçları sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Törene, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.