Bu haber kez okundu.

SiSİAD BAŞKANI BİLİM, GİRİŞİMCİLERE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
banner229
 Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İşkur tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan katılımcılara Siirt İşadamları Derneği Başkanı ve Bilim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilim tarafından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda tecrübe paylaşımı yapıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan, KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç, ise yaptığı açıklamada, firmalar arası tecrübe paylaşım toplantılarının girişimci adaylarımıza ve ilimiz ekonomisine faydalı olacağını, firmalara geleceğe yönelik fikirler vereceğini inandıklarını belirterek, girişimcileri bir araya getirerek, işletmeler arası etkileşim düzeylerinin yükseltmeyi amaçladıklarını bu toplantının düzenlenmesinde katkılarından dolayı STSO yönetin kuruluna ve tecrübelerini anlatan Siirt İşadamları Derneği Başkanı ve Bilim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilim’e teşekkür etti.
        Siirt İşadamları Derneği Başkanı ve Bilim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilim,“İş hayatında başarının özgüvenle geldiğini kaydeden başarılı işadamı Bilim, "Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısızlık onu bulur. Onun için her kim olursa olsun; işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz" ifadelerini kullandı.
    Girişimciliğin ilk adımının, “Çaba gösterildiğinde gerçekleşebilir ve kaliteli hayal” olduğunu kaydeden Bilim, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayal kurmak girişimciliğin ilk adımıdır. Hayal kurun fakat hayalperest olmayın. Çünkü insan olarak hayalimiz olmadan yaşayamayız. Ancak hayalperest olarak yapamayacağımız işlere de girişmemeliyiz.
Tahsilinizi iyi yapın ve en az bir lisanı iyi bilin."
    Genç girişimcileri, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren iş yerlerine götürmeye çağıran Bilim, “Çocuk yaşta babamın yanında iş hayatına atıldım. Sizler de çocuklarınızı küçük yaşlarda iş yaşamına hazırlayın. Ben çocukluğum süresince çalıştım. Çocuklarınızı bu konuda eğitmeniz lazım. Çocuk her şeyi babadan beklememeli. Kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğrenmeli” diye belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Kemal BilimSisiad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.