Bu haber kez okundu.

Şirvan’da Sulama Havuzu ve Sulama Kanalı Projesi Gerçekleştirildi
banner229

Şirvan Kaymakamlığı himayesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte “Sulama Havuzu ve Sulama Kanalı Projesi” hayata geçirildi.
Kayahisar, Gözlüce ve Durankaya köylerinde yapılan projede, doğal salma sularının kaybolmasını engelleyerek ve sulama tekniklerini kullanarak birim alanda elde edilen ürün miktarını arttırmak, tarımsal alanda kullanılabilecek dağlık ve engebeli arazileri aktif hale getirerek Genç çiftçilerimizin istihdamını sağlamak ve bölgenin gelir seviyesinin arttırılması ile milli ekonomiye katkı sağlamak amaçlanıyor.

“100 ailenin yararlandığı proje kapsamında; Kaptajlar vasıtasıyla toplanan ve 6978 mt boru kullanılarak havuzlara aktarılan dağınık salma sularının modern sulama tekniği ile 1700 da alanda etkin kullanımına başlandı.

Proje maliyetinin büyük bir kısmı (%90) hibe edilirken kalan kısmı Şirvan Kaymakamlığı tarafından karşılandı 

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan başkanlığında İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esat Keskin, İlçe Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü M. Akif Sevgili tarafından yürütüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.