Bu haber kez okundu.

Şirvan’da Fıstık Bahçesi Kurulumu ve Fıstık Yetiştiriciliği Projesi
banner229

Şirvan Kaymakamlığı bünyesinde GAP İdaresi ve Şirvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen ''Fıstık Bahçesi Kurulumu ve Fıstık Yetiştiriciliği Projesi'' kapsamında; genç üreticilerimizin önünü açmak, ilçe dışına göçü engellemek, ilçe ekonomisini canlandırıp yurt ekonomisine katkı sağlamak, tarımsal dışa bağımlılığı azaltmak ve engebeli arazileri tarıma kazandırmak amaçlanmaktadır.

Şirvan’da gerçekleştirilen en büyük meyvecilik faaliyeti olan Proje ile 2018 yılı içerisinde 1.120 dekarlık alanda çevre ihatalı Fıstık Bahçeleri kurulmuştur. 62 ailenin yararlandığı proje kapsamında üreticilerimize; 37.387 metre tel örgü, 9.327 adet demir dikme, 31.114 adet sertifikalı tüplü fıstık fidanı, 112.141 metre gergi teli dağıtımı gerçekleştirildi. %70’i üreticilere hibe olarak verilen projenin, kalan %30’luk kısmı çiftçiler tarafından karşılandı

Şirvan Kaymakamı Memiş İNAN'ın başkanlık ettiği Proje Tanıtım Toplantısına, Şirvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat KESKİN, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Akif SEVGİLİ, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa AKPINAR, İlçe Emniyet Amiri Mevlüt ASLANALP ve İlçe Müftüsü Hulusi GÜNER katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.