Bu haber kez okundu.

Şirvan Kaymakamlığı İle KOSGEB Arasında ilk Protokol
banner229
 KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Şirvan Kaymakamlığı arasında ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı. Şirvan Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ’ ın katılımıyla Şirvan Kaymakamlığında imzalanan protokol çerçevesinde 30 kişiye eğitim verileceği bildirildi.

    Şirvan Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının ilçede başta gençler ve kadınlar olmak üzere işsiz olan herkesi iş sahibi yapabilmek olduğunu söyledi. Kaymakamlık olarak ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile ilk kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verileceğini, bu eğitim sonucunda devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceğini, kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını umut ettiğini belirtti.  21 – 29 Mart 2015 tarihleri arasında Şirvan Kültür Merkezinde yapılacak olan eğitime başvurmak isteyenlerin proje birimine müracaat edebileceklerini söyledi.

  KOSGEB Siirt Müdür Ömer ERKILIÇ ise yaptığı açıklamada, KOSGEB olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde işbirliği yaptıklarını söyleyerek, Şirvan’da iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olmak isteyenlerin bu eğitime katılmalarını istedi. Bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 30 BİN TL (geri ödemesiz)  HİBE ve 70 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteğinden faydalanabileceği belirti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.