Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçemizde 738 Vatandaşa I. Kademe Yetişkin Okuma-Yazma kursu Verildi
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Şirvan İlçemizde yoğun ilgi görmesinin ardından, ilçede II.Kademe yetişkin okuma-yazma kursu açıldı.

 Anayasa’da yer alan eğitim öğretim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir.

Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Okuryazarlık seferberliği başlatıldı.

 Şirvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Seven: “Seferberlik kapsamında okuma-yazma bilmeyen vatandaşların I.Kademe Yetişkin Okuma-Yazma kursları açılması sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II.Kademe yetişkin okuma-yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlandığını söyledi.

Şirvan İlçemiz Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında öncelikle, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan başkanlığında oluşturulan okuryazarlık seferberliği ilçe yürütme kurulunun çalışmaları çerçevesinde tespit edilen okur-yazar olmayan vatandaşlara, Şirvan Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğünce kurslar açılmaya başladığını, kursa katılan her kursiyerlere kırtasiye yardımı yapılması ve kurs sonunda ilçe genelinde güzel okuma ve güzel yazı yazma yarışması düzenleyip ilk 20’ye giren kursiyerlere başarı ödülü verilmesi karar kılındı.

Dereceye girenlere 1.’ye TAM ALTIN, 2.’ye YARIM ALTIN ve 3.ye ÇEYREK ALTIN  olacak şekilde ödül verilecek.

Şirvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Seven, Okuryazarlık seferberliği kapsamında Şirvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 63 adet kurs açıldığını, 639’u bayan 99’u erkek olmak üzere toplam 738 vatandaşa I.Kademe Yetişkin Okuma-Yazma kursu verildiğini söyledi.

Seven, Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’in İlçe ziyaretleri esnasında Okuma-Yazma Sertifika dağıtım programında belgelerine kavuşan tüm kursiyerlerin daha özgüvenli ve sosyal yaşama kolay entegre  olacağını, ayrıca kursiyerlerimizin azim, sebat ve sabırla katıldıkları kursta başarıya ulaştıklarını görmenin kıvancını yaşadıklarını ifade etti.

Seven, Öğrenmenin yaşı yoktur felsefesi ile kursa başlayan kursiyerlerin bu gün karşımıza okur-yazar olarak gelmelerinde emeği geçenlere, kursların açılışından bitimine kadar geçen sürede kurslara yapmış olduğu kırtasiye ve diğer yardımlardan ötürü kurslara sık sık ziyaretlerde bulunduğu için başta Sayın Kaymakamımız Memiş İnan ve Eşleri Ezgi İnan hanımefendiye, ilçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Yıldız, Şube Müdürü İhsan Erbek, kursta görev alan tüm öğretmen ve personellere  ayrı ayrı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şirvanlı 6 yıl önce

Başarılar Osman Müdürüm...

Avatar
Şirvan_5656 6 yıl önce

Başarılarının devamını dilerim Osman Hoca))