Bu haber kez okundu.

Şirvan'daki Maden Faciası Davasında Tüm Sanıklara Tahliye Kararı
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu 16 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 7'si tutuklu 13 şüphelinin yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'si tutuklu 13 şüphelinin yargılandığı davada tutuklu sanıklar, faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Duruşmada, sanıkların savunmaları alındı. Olayın tamamıyla önlenemez nitelikte olup, aşırı yağışlardan dolayı doğal bir afetten kaynaklandığı iddia edilerek, sanıkların tahliyeleri talep edildi.

Mahkeme heyeti, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanıklardan, işletmenin başmühendisi Selman Kazak, daimi nezaretçileri Bayram Kayar, Mehmet Kezer ve Serkan Gürühan, işletmenin şantiye şefi Kadir Yıldırım, iş güvenliği uzmanı Servet Keklik ve vardiya müdürü Mehmet Oğuz'un "tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurularak" serbest bırakılmalarına karar verildi. Duruşma Kasım ayına ertelendi.

Şirvan'da 17 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen heyelan sonucu bir maden ocağında toprak altında kalan Mehmet Kasım Tari, Murat Ant, Nusret Beyazalma, Reşit Can, Savaş Kızılkan, Sedat Bulut, Şefik Tuncer, Yavuz Yıldız, Abdurrahman Sönmezsoy, İsmail Tekin, Abdulbaki Aydın, Mahmut Batumak, İbrahim Kılınç, Kerem Arat, Bedrettin Caylı ve Halil Başer adlı işçiler hayatını kaybetmişti.

Aileler karara tepki gösterdi

Duruşma sonrası faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınları adliye çıkışında karara tepkilerini dile getirdi.

Faciada oğlunu kaybeden Ramazan Yıldız, 16 işçinin hayatını kaybetmesinin basit bir olay olmadığını söyledi. "Bilirkişi raporu şirketi kusurlu bulmasına rağmen 7 tutuklu da serbest bırakıldı." diyen Yıldız, adalete saygısının sonsuz olduğunu ancak kararı doğru bulmadığını dile getirdi.

Yaşamını yitirenlerden Sedat Bulut'un babası Salih Bulut ise kararı yanlış bulduklarını ifade ederek, "Adaletin tecelli etmesi için bu işin peşini bırakmayacağız." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.