Bu haber kez okundu.

Şirvan'da Çiftçi Tarla Okulları Eğitimi Yapıldı
banner229

Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Ormanbağı köyünde Bağ Entegre Mücadele Çiftçi Tarla Okulu düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademik personellerinin teknik desteği ile düzenlenen Bağ Entegre Mücadele Çiftçi Tarla Okulu’nda bölgede yetiştirilen bağcılık ürünlerine etki eden hastalık ve zararlılarla mücadele kapsamında bilgiler verildi.

Bağ Entegre Mücadele Çiftçi Tarla Okulu etkinliğinde açıklama yapan Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esat Keskin "Bağ Entegre Mücadele Çiftçi Tarla Okulu eğitim çalışmasıyla üreticilerimize pratik ve teorik bilgiler verildi.

Verilen eğitim ile üzüm yetiştiriciliğinde görülen hastalık ve zararlılara karşı zamanında ve ivedi bir şekilde müdahale edebilen donanımlı çiftçiler yetiştirerek İlçemize has İskambo pekmezi üretim miktarının arttırılmasını ve kalitesinin korunmasını hedeflediklerini söyledi..

Keskin, Bağ Entegre Mücadele Çiftçi Tarla Okulu çalışmalarıyla bölgede yer alan lider çiftçi sayısını ve etkinliğini arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını temenni ediyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.