Bu haber kez okundu.

Şirin Yıldız'dan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı
banner229

Yedi Yıldız Kum Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Şirin Yıldız, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şirin Yıldız, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeni ile yayınladığı mesajında; “Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir” dedi.

'Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi' ile hiçbir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakların sıralandığını ve güvence altına alındığını kaydeden Şirin Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi; "Başta eğitim olmak üzere, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için çaba gösteren milletler, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

Dünyamızın ümidi, geleceğimizin teminatı, hepsi birer nadide çiçek olan gözbebeğimiz çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak, gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm ülkelerin ve insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin altına imza atan ilk ülkelerden biri olan ülkemizde çocuklara büyük önem verilmektedir. Büyük önder Atatürk'ün yüce Meclisin açılış gününü çocuklara bayram olarak hediye etmesi ve bu anlamlı günün halen dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması bunun önemli bir göstergesidir.

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin çağdaş bir yapıya kavuşması, çocukların daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla sağlanabilir. İnanıyorum ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyadaki tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, huzurlu, sağlıklı, mutlu, neşeli ve parlak bir gelecek diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.